ΝΟΔΕ Λέσβου «Κύριοι της κυβέρνησης σοβαρευτείτε, παραδεχτείτε την ανικανότητά σας και αποσυμφορείστε τα νησιά σήμερα»

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Λέσβου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό:


Οι εξελίξεις στο προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η δήθεν ευαίσθητη κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της για το αντίθετο, άφησε απροστάτευτους τους πρόσφυγες- μετανάστες μέσα στο χειμώνα.

Μια ανικανότητα που προσπαθεί να κρύψει κατά την προσφιλή της τακτική στοχοποιώντας αυτή τη φορά την Ένωση των Ξενοδόχων Λέσβου.

Κύριοι της Κυβέρνησης θα θέλαμε πραγματικά μια απάντηση και εμείς και όλοι οι πολίτες της Λέσβου

Γιατί δεν είχατε φροντίσει για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων- μεταναστών πριν έρθει ο χειμώνας, ενώ έχετε πάρει και ευρωπαϊκούς πόρους για το σκοπό αυτό;

Γιατί έπρεπε να καλυφθούν οι καλοκαιρινές σκηνές με χιόνι στη Μόρια και να φθάσουν αυτές οι εικόνες σε όλο τον κόσμο για να αποφασίσετε να πάρετε μέτρα;

Δεν είχατε λέει τη συνεργασία των ξενοδόχων της Λέσβου, συναντήσατε
αντίδραση από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, την τοπική αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία...

Κύριοι της κυβέρνησης σοβαρευτείτε, παραδεχτείτε την ανικανότητά σας και αποσυμφορείστε τα νησιά σήμερα, όπως έχετε δεσμευτεί να κάνετε εδώ και μήνες. Η δημιουργία ενός νέου hot spot στο λιμάνι της Μυτιλήνης δεν επιτρέπεται.

Οι κάτοικοι της Λέσβου έδωσαν και δίνουν καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς. Δεν αντέχουν όμως άλλα πλήγματα στην εικόνα του νησιού τους και την τοπική οικονομία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ