Πρωτοχρονιάτικη γιορτή διοργάνωσε ο δήμος Λέσβου για τους άπορους δικαιούχους σίτισης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από την Αντιδημαρχία και τον   Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διοργανώθηκε και φέτος Πρωτοχρονιάτικη  γιορτή, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, για τους απόρους δικαιούχους σίτισης του Οργανισμού.


Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ, Αλκαίου 10 στην Μυτιλήνη  με εορταστικό  γεύμα, κρασί, κοπή βασιλόπιτας και γλυκά. Σε όλους τους δικαιούχους μοιράστηκαν βασιλόπιτες και γάλατα. Μοιράστηκαν επίσης 150 κιλά λουκάνικα, χορηγία του Παναγιώτη Σελάχα

Παρόντες ήταν  ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αναστασία Αντωνέλλη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιάννης Αμπουλός και Θεόδωρος Στεργίου.
             
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή χρονιά με δύναμη και υγεία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Λέσβου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική, μιας και είναι απαραίτητη στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Τέλος, ο κ. Γαληνός, συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Αναστασία Αντωνέλλη, για το πολύ σημαντικό και πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού.

Η κυρία Αντωνέλλη, τόνισε ότι ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των απόρων δημοτών του και με το δωρεάν συσσίτιο, αυξάνοντας κάθε χρόνο τα χρήματα που καταβάλει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, για την δράση αυτή. Έτσι, ο περσινός προϋπολογισμός της ετήσιας σίτισης των απόρων που ήταν  128.000,00 ευρώ, φέτος για το 2017 είναι 160.570,80 ευρώ, με αποτέλεσμα να μπορούν να έχουν καθημερινά φαγητό  120 άποροι Δημότες μας.

«Η  παρουσία μας εδώ σήμερα Πρωτοχρονιά δεν είναι τυχαία.  Είμαστε εδώ γιατί για μας είστε η πρώτη μας προτεραιότητα Με κάθε τρόπο όπως με το ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, που καταφέραμε να διαθέσουμε περίπου 110 τόνους τροφίμων το 2016, με την διεκδίκηση και την διεκπεραίωση των αιτήσεων για το ΚΕΑ, με το Κοινωνικό μας Ιατρείο, Φαρμακείο, Οδοντιατρείο, Φροντιστήριο, προσπαθούμε να  συμπαρασταθούμε στην άδικη και ακραία φτώχεια που έχουν επιβάλει οι ανάλγητες και απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Χώρα μας.

Φυσικά και δεν λύνουμε το πρόβλημα της φτώχειας με τις Κοινωνικές δομές που δημιουργήσαμε Πώς να λύσεις ένα πρόβλημα που δεν εξαρτάται από εσένα η λύση του; Διεκδικήσαμε όμως 14 Ευρωπαϊκά Προγράμματα το 2016, έχοντας είδη έγκριση για τα 8, έχοντας ως  αποτέλεσμα 3.000.000 εκατομμύρια ευρώ πρός διάθεση για την κοινωνική μας πολιτική και την δημιουργία 43 θέσεων εργασίας στον τομέα αυτό, σε μια προσπάθεια μας να στηρίξουμε κάθε αδύναμο κάτοικο του τόπου μας.

Είμαστε όμως εδώ  σήμερα μαζί γιατί έχουμε την έγνοια σας, γιατί 
θέλουμε να νιώσετε ότι δεν είστε μοναχοί, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι ως Δήμος και με την βοήθεια και των συνδημοτών μας κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε, ότι περνά απ’ το χέρι μας για να καταφέρουμε να στηρίξουμε τον καθένα από εσάς, με όποιο τρόπο μπορούμε.


Ελπίζοντας και παλεύοντας για μια  Ελλάδα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που τα συσσίτια θα αποτελούν θλιβερή ανάμνηση, ευχόμαστε Υγεία και Δύναμη για το 2017 σε όλους σας. Ευχαριστούμε τον κ. Παναγιώτη Σελάχα για την χορηγία του, καθώς  επίσης και τον Παντελή Πατερέλλη, χορηγία του οποίου είναι το κρασί της σημερινής μας γιορτής.»