Λέσβος: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την (ανα)κατανομή δικαιωμάτων χρήσης βοσκής

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την (ανα)κατανομή δικαιωμάτων χρήσης βοσκής 


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την (ανα)κατανομή δικαιωμάτων χρήσης βοσκής παρατείνεται λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έως και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι μπορούν να καταθέσουν στην ΔΑΟΚ Λέσβου (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη) αίτηση για ανακατανομή δικαιωμάτων χρήσης βοσκής σύμφωνα με την επισυναπτόμενη αίτηση. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από Επιτροπή που συστάθηκε σύμφωνα με την ΥΑ 1332/93570 ΦΕΚ Β’ 2848/7-09-16.

Σύμφωνα με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση έργο της Επιτροπής είναι: 
Ο χωροταξικός έλεγχος της ορθότητας της κατανομής των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών που πραγματοποιήθηκε βάσει της αριθ. 873/55993/20.5.2015 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β΄ 942) όπως ισχύει και διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή αστοχιών στην κατανομή που εντοπίζονται, σε συσχέτιση με τυχόν αιτήματα κτηνοτρόφων.

Τυχόν χωροταξικές ανακατατάξεις των κατανεμηθέντων δικαιωμάτων βόσκησης επιλέξιμων ή/και μη επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών, σε περίπτωση που σε τμήματα ή και σε ολόκληρη τη βοσκήσιμη γαία απαγορευτεί η βόσκηση ή η εν λόγω γαία χαρακτηρισθεί αναδασωτέα, στο πλαίσιο της δασικής νομοθεσίας.

Η κατανομή σε νέους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους ή/και κτηνοτρόφους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών από τις εκτάσεις οι οποίες αποτελούν απόθεμα το οποίο προκύπτει από την εφαρμογή της παρ. 8 του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 873/55993/20.5.2015 απόφασης.

Πληροφορίες για το εν λόγω θέμα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας κ. Γ. Κουλαγίνη, τηλ. 22510 46665.