Προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της Λέσβου από τον πάγο- Προβλήματα σε όλα τα σοκάκια των χωριών από το χιόνι

Πολλά προβλήματα για 4η ημέρα αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της Λέσβου.

Μηχανήματα του στρατού, της περιφέρειας και του Δήμου κάνουν ότι μπορούν ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα αλλά αυτά δυστυχώς είναι αρκετά.

Παρά τους τόνους αλατιού που συνεχίζουν να πέφτουν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, υπάρχουν μικρότεροι δρόμοι στα χωριά όπου η κατάσταση λόγω του πάγου παραμένει επικίνδυνη ειδικά για τους πεζούς.


Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους προς Αγιασο και Ασωματο

Από Μυτιλήνη για Καλλονή και μέχρι Ερεσό ο δρόμος είναι ανοικτός, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον Άγιο Ιγνάτιο μέχρι το Σκαλοχώρι, όπως επίσης και στο δρόμο προς Άγρα- Μεσότοπο, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα πέταλα της Άγρας.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ακόμα και στην Παγανη όπου σε μερικά σημεία που δεν το έχει δει ο ήλιος, ο δρόμος έχει γίνει παγοδρόμιο.. Πολλά προβλήματα και από Ντιπι έως Παπαδο αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Γέρας.

Αποκλεισμένα για 3η ημέρα συνεχίζουν να είναι τρία χωριά στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου, η Συκαμιά και η Σκάλα Συκαμιάς, ο Λεπέτυμνος και η Άργενος, ενώ μηχάνημα του στρατού που βρίσκεται μετά την Κλειού θα επιχειρήσει και σήμερα μήπως καταφέρει να φτάσει μέχρι τη Συκαμιά. Νωρίτερα χθες μηχανήματα είχαν ανοίξει το δρόμο από Κάπη, Πέλοπη και Στύψη, ενώ έφτασαν 500 μέτρα πριν την Άργενο.

Στα ορεινά χωριά Πλωμαρίου τα μηχανήματα έφτασαν μέχρι το Μεγαλοχώρι όπου και άνοιξαν το δρόμο, ενώ και μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν για να φτάσουν και στα άλλα χωριά.

Κάτοικοι σε Συκουντα, Ιππειος, Κεραμεια κ.α καταγγέλλουν ότι δεν έχει έρθει κανένας αρμόδιος να δει τα σοκάκια και να ρίξει λίγο αλάτι με αποτέλεσμα το πρωί να έρθουν αντιμέτωποι με ένα στρώμα πάγου και να προσπαθούν με φτυάρια να καθαρισουν μόνοι τους δρόμους.

ΦΩΤΟ ΣΥΚΟΥΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ Artan Limaja