Συλλήψεις μεταναστών στην Μυτιλήνη για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συλλήψεις μεταναστών στην Μυτιλήνη


Την Παρασκευή (20-01-2017) το βράδυ, συνελήφθη στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας υπήκοος Κομόρες ηλικίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, μία ταυτότητα γαλλικών Αρχών, η οποία όπως ακολούθως διακριβώθηκε, ήταν κλεμμένη.

Η ταυτότητα κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.


Την Παρασκευή (20-01-2017) το μεσημέρι, συνελήφθη στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας υπήκοος Αιγύπτου ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.  

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 32χρονος επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο.


Το προαναφερόμενο έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.