Κοπή βασιλόπιτας και απολογισμός δράσης από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Μουσείου για τη χρονιά που πέρασε καθώς και των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο, στα υπαίθρια Πάρκα και την ευρύτερη προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Μουσείου για προβολή του Απολιθωμένου Δάσους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τις μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που οργανώθηκαν στο Σικάγο, τη Μόσχα, την Αθήνα και τη Μυτιλήνη καθώς και στα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Μουσείου που συνέβαλαν θετικά στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.

Το 2016 αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό ως μια ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το Μουσείο, συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

Ειδική αναφορά θα γίνει στη θετική επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO για το χρονικό διάστημα 2017-2020 ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Μουσείου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Προσέλευση

Αγιασμός

Προσφώνηση Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου του
Μουσείου Καθ. Νικόλαου Σουλακέλλη

Χαιρετισμοί

Απολογισμός Δράσης 2016 του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας
Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Βραβεύσεις σχολείων

Απονομή τιμητικής πλακέτας στο Επιμελητήριο Λέσβου

Κοπή βασιλόπιτας

Δεξίωση με τοπικά εδέσματα των Γυναικείων Αγροτουριστικών

Συνεταιρισμών Λέσβου