Επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη προς τον Πρύτανη του Παν. Αιγαίου για την πρωτιά ανάμεσα σε όλα τα ΑΕΙ

Επιστολή έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, προς τον Πρύτανη του Παν. Αιγαίου, με αφορμή την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των πανεπιστημίων της χώρας που έλαβε το ίδρυμα


Προς: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πρύτανη κ. Σ. Γκρίτζαλη

Αξιότιμε κ. Πρύτανη,

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια πληροφορήθηκα για τη διάκριση του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά την εξωτερική αξιολόγηση των ελληνικών ΑΕΙ από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω της δύσκολης συγκυρίας για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα οποία εδρεύει και δραστηριοποιείται το Πανεπιστήμιο στο οποίο πρυτανεύετε. Και είναι αυτή η συγκυρία που όχι μόνο κάνει το επίτευγμά σας, όλων των διοικητικών και εκπαιδευτικών στελεχών και των φοιτητών, διπλά αξιέπαινο, αλλά σας επιφορτίζει, όπως όλους μας, με επιπλέον ευθύνες, ακόμα μεγαλύτερης σύνδεσης και αλληλεγγύης με τις τοπικές κοινωνίες.

Προσωπικά, ως βουλευτής Λέσβου, θα ήθελα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να επιχειρήσει με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη το άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία του νησιού μας: άλλωστε, βοηθά το γεγονός ότι σε αυτό εδρεύει η Διοίκηση του Ιδρύματος, αλλά και Τμήματά του με «ευνοϊκά» για ένα τέτοιο εγχείρημα επιστημονικά αντικείμενα. Αλλά επίσης, ως βουλευτής της πλειοψηφίας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα με έχετε σύμμαχο και αρωγό στις προσπάθειες στήριξης και αναβάθμισης του αξιέπαινου έργου σας.
                                                                                                            Με εκτίμηση,

                                                                                                           Γιώργος Πάλλης