Η πυροσβεστική έσωσε 6 άτομα που ήταν εγκλωβισμένα και ήθελαν επειγόντως αιμοκάθαρση στην Λέσβο

Σε συναγερμό βρίσκεται από χθες το πρωί η Πυροσβεστική


Σε συναγερμό βρίσκεται από χθες το πρωί η Πυροσβεστική, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την παροχή βοήθειας σε άτομα με προβλήματα υγείας, ή αποκλεισμένους από τα χιόνια, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και άλλους ασφαλείς χώρους.
Μεταξύ αυτών που χρειάστηκε να μεταφερθούν από συνεργεία του Πυροσβεστικού Σώματος -καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το τελευταίο 16ωρο, ήταν αδύνατη η κίνηση ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων- ήταν η μεταφορά νεφροπαθών για αιμοκάθαρση στη Χίο και τη Λέσβο, καθώς και ο απεγκλωβισμός αρκετών πολιτών στη Χίο, τη Λήμνο, τη Λακωνία, την Εύβοια και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα, οι τοπικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες χρειάστηκε να επέμβουν στις παρακάτω περιπτώσεις:

σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων που επέβαιναν.


- Στη Λέσβο λόγω έντονης χιονόπτωσης, από πυροσβεστικά οχήματα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά έξι ατόμων για αιμοκάθαρση, από τις περιοχές Πολύχνιτο, Βρύσσα, Μόλυβο, Φίλια, Πλωμάρι στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Π.Υ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Π.Κ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ Π/Κ ΑΓΙΑΣΟΥ Π/Κ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ:


Την 07-01-2017 η υπηρεσία μας δέχτηκε κλήσεις για διευκόλυνση μετακίνησης σε νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από τα χωριά Πολιχνίτου ,Βρίσας, Μολύβου ,Φίλιας και Πλωμαρίου. Επίσης μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί με το Ι.Χ όχημα του στην περιοχή του Καριώνα.Στα συμβάντα έλαβαν μέρος τέσσερα(4) οχήματα με οκτώ(8) άνδρες.