4η Εξόρμηση παρατήρησης των χειμωνιάτικων πουλιών της Λέσβου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει την 4η, για αυτό το μήνα, εξόρμηση παρατήρησης των χειμωνιάτικων πουλιών της Λέσβου.


Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και για τις ώρες 10:00-14:00, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση για παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής. Σημείο αρχικής συνάντησης είναι το Νότιο παρατηρητήριο της Αλυκής (δρόμος πως Χωνί, στρίβουμε αριστερά κάτω αμέσως μετά την Αλυκή στην κατεύθυνση προς Καλλονή).

Η εξόρμηση απευθύνεται σε έμπειρους και αρχάριους παρατηρητές πουλιών και κατά τη διάρκειά της θα γίνει προσπάθεια γνωριμίας με τα κόλπα και τα μυστικά της παρατήρησης πουλιών και εντοπισμού των πιο αντιπροσωπευτικών ειδών πουλιών της εποχής σε υγροτοπικές περιοχές (Αλυκή, Κόλπος Καλλονής, λιβάδια): Πιο συγκεκριμένα θα «ανακαλυφθούν» μέχρι και 7 διαφορετικά είδη πάπιας, φλαμίνγκο, ερωδιοί, μικρόπουλα (ψαρόνια, κελάδες, μαυρολαίμηδες), καλαμόκιρκοι κ.ά.

Το πρόγραμμα εστιάζει στη γνωριμία με τον πλούτο των πουλιών της Λέσβου ακόμη και το χειμώνα (το νησί είναι δημοφιλής προορισμός για την παρατήρηση πουλιών κάθε άνοιξη και φθινόπωρο) και στην ανάγκη εξασφάλισης καταφυγίου κατά την απαιτητική γι’ αυτά περίοδο. Είναι κατάλληλο και για παιδιά (που συνοδεύονται από ενήλικα άτομα) και για όσους δεν διαθέτουν καθόλου τον απαιτούμενο εξοπλισμό ή εμπειρία, καθώς θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός του Κέντρου (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης).

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξόρμηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Κέντρο ή να παρακολουθήσουν τις ανακοινώσεις στη διεύθυνση (https://web.facebook.com/kpekallonis/).


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:00-14:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα  του Κέντρου στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στα τηλέφωνα 22530-28091 και 6972-809610.