Αποζημίωση πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία (χιονοπτώσεις) στην Λέσβο- Έως 20/01 οι αιτήσεις

Αποζημίωση πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία

Μετά από πρόταση του Δήμου Λέσβου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξουσιοδότησε την Περιφέρεια Β. Αιγαίου να κηρύξει το νησί της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις) για ένα μήνα, ήτοι ως τις 7.2.2017.

Κατόπιν τούτου, από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ανακοινώνεται ότι, όσοι κάτοικοι του Δήμου Λέσβου έχουν υποστεί ζημιές σε καταστήματα ή κτίρια καθώς και σε κτήματα ή ζώα κατά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις που έπληξαν τη Λέσβο και επιθυμούν οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει το αργότερο ως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 να απευθύνονται για μεν τα καταστήματα και τα κτίρια στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, για δε τα κτήματα ή τα ζώα στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στα γραφείων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Τέλος για ζημιές σε σπίτια θα πρέπει να απευθύνονται στο Δήμο Λέσβου

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Λέσβου, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο (κ. Δημήτρη Μάντζαρη  τηλ. 2251350 574, mail : mantzaris@mytilene.gr   



 Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ  
   
Επειδή δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα για το Κ.Ε.Α., σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση. Όποιες πληροφορίες υπάρχουν, τις αντλούμε και εμείς μέσα από διάφορα site και τα ΜΜΕ., τα οποία αναφέρουν ότι η κατάθεση των αιτήσεων θα αρχίσει μετά τις 20/1/2017. Έτσι, έχουμε μία εικόνα διαβάζοντας τις διάφορες πληροφορίες και συγκρίνοντας με την προηγούμενη εγκύκλιο, αλλά σαφέστατα δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα .
     

Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας.


Ενημέρωση από την Περιφέρεια:

Μετά τη Συγκρότηση της Επιτροπής Καταγραφής ζημιών σε κτίρια, κτιριακές εγκαταστάσεις και χώρους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις 07-01-2017 μέχρι τις 11-01-2017, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους όπως προβούν σε κατάθεση σχετικής αίτησης και δικαιολογητικών τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι συμπληρωμένες αιτήσεις κατατίθενται το αργότερο μέχρι  την Παρασκευή 20-1-2017, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση aitisi2016@pvaigaiou.gov.gr, με φαξ στο 2251352114 και στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Κουντουριώτη 1).

Όσον αφορά στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που έχει πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ του Δήμου Λέσβου καθώς με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο τηλέφωνο 2251046660 και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο τηλέφωνο 2251046101.


Για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις, πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2251352114 (αρμόδιος: κος Κωνσταντίνος Χονδρονικόλας).