Αύριο 1 Φεβρουαρίου το ξεκίνημα του φεστιβάλ The Island of Love στην Μυτιλήνη από τη μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ

Η Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου είναι και η πρώτη ημέρα του νέου, μεγάλου πολιτιστικού φεστιβάλ της Λέσβου!


Το ξεκίνημα μιας σειράς από περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, που «απλώνονται» σε ένα 14ήμερο, σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης και καταπιάνονται με σχεδόν κάθε μορφής Τέχνη.

Η αρχή γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, στις 7 το απόγευμα, στα εγκαίνια της έκθεσης «Τα Φτερά του Έρωτα», όπου Λέσβιοι εικαστικοί εκθέτουν έργα τα οποία δημιούργησαν ειδικά για το φεστιβάλ The Island of Love. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση συμμετέχουν οι Θάλεια Γεωργιάδου, Αργυρώ Μαυροπούλου – Καραγκίκα, Μάκης Αξιώτης, Ευδοξία Μουταφτσή, Βατώ Φραντζόγλου, Μαρία Γιαννίκου, Μαρία Καλλιπολίτη, Καίτη Μεσηνέζη, Λουκάς Λουκίδης, Μαρσέλα Κρουζ, Σύλβια Λαϊνά, Δημητρης Καραπιπέρης, Κώστα Μανιατόπουλος, Στρατής Αθηναίος, Δέσποινα Στεφανόγλου, Γεώργιος Μαρινέλλης, Φανή Αχειμάστου, Μιχαήλ Σιφναίος, Ανίκ Ντούνια, Καίτη Καρακόντη, Έλενα Βουδουρέλλη, Κωνσταντίνος Καριωτέλλης, Ειρήνη Κουτσομύτη, Amelia Dolgana, Δήμητρα Μουτζούρη, Θεοφάνης Τάκος, Μαγδαληνή Βασίλα, Γιώργος Κατσαρός, Μιχάλης Κολοκοτρώνης άλλα και ο 17χρονος ζωγράφος F.K, από το Ιράν, που φιλοξενείται στον ξενώνα «Πράξις».

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και το κοινό θα μπορεί να την επισκεφθεί τις καθημερινές από τις 11πμ έως τις 2μμ και από τις 6μμ έως τις 9μμ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11πμ έως τις 2μμ.

Λίγη ώρα μετά τα εγκαίνια, στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εξαιρετική παράσταση, που συνοδεύουν και διθυραμβικές κριτικές. Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» αποτελεί μια διασκευή του πασίγνωστου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την ομάδα θεάτρου ΙΔΕΑ, και μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και φεστιβάλ του εξωτερικού, έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ The Island of Love!

Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) και  κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας. Συμμετείχε επίσης στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαίξπηρ στη Σερβία, στο  Φεστιβάλ Folia '16, στην Πορτογαλία, στο Festival de Teatro Clasico MX στο Μεξικό καθώς και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, η Αθηνά Μουστάκα, και συμμετέχει ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και "παρεμβαίνοντας" σε κρίσιμες στιγμές του έργου…

Εισιτήρια για την παράσταση μπορείτε να βρείτε στα σημεία προπώλησης (Μουσικό Καφενείο στην οδό Βερναρδάκη και Κομνηνάκη 1, όπως επίσης και από το Fisheye στην Επάνω Σκάλα, τα βιβλιοπωλεία “Χαρτί & Μολύβι” στην οδό Ηλία Βενέζη 11 και Book & Art στην οδό Κομνηνάκη 5 στη Μυτιλήνη και το βιβλιοπωλείο Madamadi στην πλατεία του Μανταμάδου) στις τιμές των 10 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (μειωμένο) ή στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης πριν την παράσταση στις τιμές των 13 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (μειωμένο). Επιπλέον, μέχρι και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το κοινό μπορεί να προμηθευτεί την ειδική κάρτα φεστιβάλ, με επιπλέον έκπτωση, με την οποία μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις, που απαιτούν εισιτήριο.

Σημειώνουμε, πως το φεστιβάλ The Island of Love διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ, αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://www.islandoflove.eu
Facebook: https://www.facebook.com/islandoflove.lesvos.greece/
Twitter: https://twitter.com/theislandoflove

Instagram: https://www.instagram.com/theislandoflove