Πολύ καλός ο Αιολικός στην Πάτρα….αλλά άτυχος- Παναχαϊκή- Αιολικός 1-0

Τη νίκη επί του Αιολικού με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Ελευθεριάδη στο 36′ πανηγύρισε η Παναχαϊκή, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.


Η πατρινή ομάδα είχε μέτρια απόδοση για ακόμη ένα ματς, ωστόσο η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με τη Χαλκίδα μόνο στα συν μπορεί να καταταχθεί.
Ο Αιολικός, από την άλλη, στάθηκε πολύ καλά και ήταν σαφώς βελτιωμένος συγκριτικά με το παιχνίδι του Κυπέλλου.

Με τη νίκη αυτή, η Παναχαϊκή στη χειρότερη των περιπτώσεων διατήρησε το +6 από τη δεύτερη θέση και, εάν τα αποτελέσματα την ευνοήσουν, μπορεί να την αυξήσει.
Η Παναχαϊκή μπήκε από την αρχή στην αναμέτρηση με την φιλοσοφία να επιστρέψει στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις.

Οι «κοκκινόμαυροι» πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν την ομάδα του Αιολικού στα καρέ της.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπουρλάκης πήρε πρωτοβουλίες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά κεφάτο, Ελευθεριάδη δημιουργούσαν συνεχώς συνθήκες να ανοίξει το σκορ.

Οι αμυντικοί του Αιολικού προσπαθούσαν να «αποκρούσουν» τις επιθέσεις των «κοκκινόμαυρων» με τον Σιαλμά να είναι κινητικός και να τον αισθάνεται η άμυνα του νησιωτών.

Η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο 36ο λεπτό με τον Ελευθεριάδη, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αιολικού και διπλή προσπάθεια του Μπουρλάκη.

Έτσι κύλησε το υπόλοιπο ημίχρονο αλλά και η αρχή της επανάληψης.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε περισσότερο παιχνίδι κέντρου με πολύ δυνατές μονομαχίες και μαρκαρίσματα.

Δεν απείλησαν ιδιαίτερα οι δύο ομάδες, παρά την προσπάθεια του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή των «κοκκινόμαυρων», με τους Μαστραντωνάκη και Μωραΐτη.

Η Παναχαϊκή έτσι σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, επέστεψε στις νίκες αυξάνοντας την διαφορά της από τους διώκτες

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

14:49 Τέλος στην αναμέτρηση στην Αγυιά. Η Παναχαϊκή επιστρέφει στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 του Αιολικού.
14:46 Έχουμε μπει στις καθυστερήσεις στην Αγυιά. Ο Μπιτσάκος έχει πέσει τραυματίας στην περιοχή της Παναχαϊκής. Μέσα το ιατρικό επιτελείο των «κοκκινόμαυρων».
14:34 Έχει πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού στην Αγυιά. Η Παναχαϊκή πάντως πιέζει να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» την αναμέτρηση.
14:31 Κλείνει τις αλλαγές της η Παναχαϊκή στο 78’.
Ο Μπιτσάκος περνάει στην θέση του Στεργίδη.
14:25 Πρώτη αλλαγή για τον Αιολικό στο 72’.
Ο Παλά στην θέση του Λάλα.
*Αυξήθηκαν οι φίλαθλοι στην Αγυιά μετά το ημίχρονο. Ξεπερνάνε τους 1.500 αυτήν στιγμή στο γήπεδο.
14:22 Δεύτερη αλλαγή για την Παναχαϊκή στο 69’.
Ο Μωραΐτης περνάει στην θέση του Σιαλμά.
Φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος.
14:19 Φοβερή ατομική ενέργεια του Ευσταθίου(Αιολικός) από αριστερά στο 66’, ο Βρονταράς διώχνει με υπερένταση.
14:18 Πρώτη αλλαγή για την Παναχαϊκή στο 64ο λεπτό.
Ο Μαστραντωνάκης περνάει στην θέση του Μπουρλάκη.
Θετική παρουσία του Πατρινού μέσου στην πρώτη του συμμετοχή στην επάνοδό του στους «κοκκινόμαυρους»
14:13 Φοβερή εκτέλεση φάουλ από τον Αδαμόπουλο της Παναχαϊκής από δεξιά. Ο Ζαχαρής διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ στο 59’.
14:10 Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στις δύο εστίες.
Πολύ δυνατό παιχνίδι με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και μονομαχίες σώμα με σώμα.
13:59 Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στην Αγυιά, χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.
13:44 Λήξη του ημιχρόνου στην Αγυιά με την Παναχαϊκή να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και να προηγείται με 1-0.
Οι «κοκκινόμαυροι» έχουν κλείσει στο μισό γήπεδο τον Αιολικό και δημιουργούν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της ομάδας της Μυτιλήνης.
Εξαιρετικά δραστήριοι στο πρώτο μέρος ο πρωτοεμφανιζόμενος, Μπουρλάκης και ο σκόρερ, Ελευθεριάδης, ενώ ο Γκίνο είναι πανταχού παρών.
13:42 Καλή ευκαιρία για την Παναχαϊκή στο 44’. Ο Σεργίδης σέντραρε από δεξιά ο εξαιρετικά δραστήριος, Ελευθεριάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
13:39 Άστοχη εκτέλεση φάουλ του Μανουσάκη στο 41’ από ευνοϊκή θέση.
13:37 Άμεση απάντηση προσπάθησε να δώσει ο Αιολικός. Ο Λάλλας βρέθηκε από αριστερά Βρονταρά αλλά ο Μακρυδημήτρης τον πρόλαβε και έσωσε την Παναχαϊκή.
13:35 Εντυπωσιακή μπαλιά του Σιαλμά στον Μπουρλάκη, ο οποίος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή και με την δεύτερη προσπάθεια γύρισε στον Ελευθεριάδη, οποίος και αυτός με δύο προσπάθειες άνοιξε το σκορ για τους «κοκκινόμαυρους».
13:34 ΓΚΟΛ για την Παναχχαϊκή με τον Ελεθεριάδη στο 36'.
13:31 Απειλητικός φάνηκε ο Αιολικός στην δεύτερη επίσκεψή του στα καρέ της Παναχαϊκής. Ο Ευσταθίου κινήθηκε ωραία από αριστερά, πραγματοποίησε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
13:27 Πολύ καλό σουτ από τον Φωτάκη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στο 28’. Η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
13:24 Έχει ξεπεράσει τους 1.000 φιλάθλους το γήπεδο της Αγυιάς. Τσουχτερό το κρύο στις εξέδρες καθώς έχει έναν ελαφρό παγωμένο αέρα.
13:20 Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αδαμόπουλου ο Σιαλμάς έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
13:15 Πρώτη ευκαιρία για τον Αιολικό στην αναμέτρηση στο 17ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κεσίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής της Παναχαϊκής αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε άουτ.
13:09 Μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή στο 11ο λεπτό. Ο Στεργίδης σέντραρε από δεξιά, Ο Σιαλμάς έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πήρε αντίθετη πορεία από το τέρμα.
13:03 Πρώτη επίσκεψη της Παναχαϊκής στα καρέ των νησιωτών. Ο Μπουρλάκης από δεξιά έκανε καλή κάθετη αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ.
Το κόρνερ για τους «κοκκινόμαυρους» πέρασε ανεκμετάλλευτο.
12:59 Σέντρα στην αναμέτρηση.
12:58 Οι αρχικές εντεκάδες:
Παναχαϊκή: Βρονταράς, Βλάχος, Αδαμόπουλος, Μακρυδημήτρης, Λουμπαρδέας, Γκίνο, Φωτάκης, Στεργίδης, Ελευθεριάδης, Μπουρλάκης και Σιαλμάς.
Αιολικός: Ζαχαρής, Ιωαννίδης, Κρητικός, Ταχία, Παληγεώργος, Κριπιντίρης, Λάλας, Κεσίδης, Αμπντούλ, Μανουσάκης και Ευσταθίου.
Την αναμέτρηση διευθύνει ο Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας).
Ντεμπούτο στην αρχική εντεκάδα για τον Μπουρλάκη και στην αποστολή για τον Σπανό.
12:56 Καλός ποδοσφαιρικός καιρός στον αγώνα που ξεκινάει νωρίτερα από κάθε άλλον φέτος για την Παναχαϊκή. Έρχεται ακόμα ο κόσμος που αυτήν την στιγμή είναι πάνω από 500.
12:50 Η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Αιολικό στην Αγυιά για την 16η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής. Οι «κοκκινόμαυροι» έχουν στόχο την επιστροφή στις νίκες, ώστε να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την διαφορά από τους διώκτες τους.


Πηγη thebest.gr