Επικίνδυνες δηλώσεις Καμμενου εναντίων Τουρκίας και Ερντογαν κλιμακώνουν την ένταση Τουρκίας- Ελλάδας (vid)

Σκληρή επίθεση με χαρακτηρισμούς από τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο για τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.


Τον αποκάλεσε «στυγνό δικτάτορα», μιλώντας στον realfm 97,8.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Οταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία, είπε: «Όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό».

Είπε ακόμα ότι γίνεται αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. «Οι προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι λεκτικές», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόσθεσε:«Οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα».

«Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε», τόνισε ο κ.Καμμένος.

Αναφορικά με την κατάσταση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι διαλυμμένες.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι ΤΕΔ είναι διαλυμένες και συνεπώς δεν μπορούν να αποτελέσουν απειλή. Πιο συγκεκριμένα είπε:

Οι ΤΕΔ αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένες. Οι συνεχείς ήττες στη Συρία, η εμπλοκή δυνάμεων μαζί με τους τζιχαντιστές του ISIS στην περιοχή της Συρίας κατά του Ασαντ και των Κούρδων, η απόφαση της διεθνούς κοινότητας για την ίδρυση του κουρδικού κράτους, τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση.

Δεν μπορούν να σηκώσουν αεροπλάνο. Το 60% των πιλότων έχει αποστρατευθεί. Αυτή τη στιγμή πετάνε τα αεροπλάνα στα όρια οτυ προσωπικού με πιτσιρικάδες, οι οποίοι φαίνεται ότι μόλις αναχαιτίζονται μέχρι αντίμετρα φοβούνται.

Έχουμε το Πολεμικό Ναυτικό μας, με την ισχύ των υποβρυχίων που δεν ανιχνεύονται, είναι "στελθ" τα υποβρύχιά μας.

Και άρματα δικά τους τα οποία ήταν στον Έβρο έχουν κατέβει αυτή τη στιγμή κάτω στη ΝΑ Τουρκία.

Θέλω να σας πω ότι το ηθικό των ΕΔ στην Τουρκία είναι διαλυμένο.

Οι μισοί κατηγορούνται ως συνεργάτες του Γκιουλέν και αποστρατεύονται. 420 ζήτησαν άσυλο στο Βέλγιο από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του πανικού.

Μάλιστα μέσα στο επίσημο κύκλωμα του ΝΑΤΟ υπάρχει μια συγκλονιστική επιστολή ενός πιλότου Τούρκου ο οποίος λέει εγώ υπηρετώ 27 χρόνια στην τουρκική Αεροπορία, είμαι συνεπής προς την πατρίδα μου και αυτή τη στιγμή χωρίς αιτία, λόγω ενός λογαριασμού που είχα σε μια τράπεζα η οποία φέρεται να συνδέεται με τον Γκιουλέν, αποστρατέυομαι, διώκομαι, μένω χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια, η οικογένειά μου βρίσκεται υπό περιορισμό και παρακολούθηση. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στις ΤΕΔ και γι αυτό το λόγο ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή κρίσης.,

O υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση μη έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Τόνισε τη σημασία της κοινής αεροναυτικής άσκησης με την Αίγυπτο.

Επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την στρατιωτική συνεργασία, που έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά μας.


Γεννιέται ισχυρή συμμαχία στη Μεσόγειο με τη στήριξη των ΗΠΑ που βάζει την Ελλάδα να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή.

Μιλάει επίσης για τους μετανάστες και την απειλή της Τουρκίας, η οποία δεν θα είναι προς την Ελλάδα, αλλά προς την Ευρώπη.

Ακούστε το κύριο μέρος της συνέντευξης:



Πηγη newsit.gr, onalert.gr