ΣΟΚ στην Χίο: Πατέρας βασάνιζε το παιδί του στον καταυλισμό της Σούδας- Τζιχαντιστης απαγωγέας ο υποτιθέμενος πατέρας; (vid)

Ανατροπή στη σοκαριστική υπόθεση της κακοποίησης ανηλίκου από άνδρα που φέρεται να είναι ο πατέρας του στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου


Σε ένα απίστευτο θρίλερ με εμπλοκή απαγωγής και... τζιχαντιστών εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση της κακοποίησης ενός μικρού παιδιού στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου από έναν άνδρα που, αρχικά τουλάχιστον, εμφανίστηκε ως ο πατέρας του!

Αλλά η υπόθεση, όσο περνούν οι ώρες, περιπλέκεται. Το σοκαριστικό video είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης (13.12.2016) και δείχνει ένα μικρο παιδί, ηλικίας 2-3 ετών πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έναν άνδρα στις ντουζιέρες του καταυλισμού.

Ο δράστης είτε τραβά με βιαιότητα το παιδί, είτε το χτυπάει με δύναμη στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει συνέχεια στα πλακάκια. Παρά τα κλάματα του παιδιού ο δράστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να βασανίζει το παιδί μέχρι τη στιγμή που παρεμβαίνει τρίτο άτομο και του ζητά να σταματήσει.

Το σοκαριστικό video, που φέρεται να έχει τραβηχτεί τη Δευτέρα (12.12.2016), εντόπισαν χθες το πρωί εργαζόμενοι του δήμου Χίου.

ΒΙΝΤΕ politischios 


Το πρόσωπο του άνδρα που βασανίζει το παιδί και καταγράφει το "κατόρθωμά" του σε video δεν εμφανίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για τον καταυλισμός αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και πολύ σύντομα συνέλαβε 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.

Ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού ερευνάται αν έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο.

Μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη δηλαδή αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Επίσης διερευνώνται πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS. Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr