Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Αγίου Νικόλαου στην Σκάλα Λουτρών-Με το καραβάκι μετέφεραν την ιερή εικόνα (pics)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Αγίου Νικόλαου στην Σκάλα Λουτρών


Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της Σκάλας Λουτρών, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη λαμπρότητα και με την συμμετοχή των μελών του Συλλόγου, πολλών πιστών από την Σκάλα Λουτρών, τα Λουτρά, την Κουντουρουδιά και τη Μυτιλήνη, οι καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών και των αλιέων.

Συγκεκριμένα, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου, φερμένη το 1922 από τον Τσεσμέ της Μ. Ασίας, παρουσία στρατιωτικού αγήματος από την μονάδα καταδρομέων του Περάματος, με κατεύθυνση την νέα προβλήτα του λιμανιού της Σκάλας Λουτρών.

Εκεί, μετά την ευλογία των άρτων, ο ιερέας και το στρατιωτικό άγημα επιβιβάσθηκαν στη βάρκα του κ. Ευστρατίου Καραντώνη από την Κουντουρουδιά  και κρατώντας την εικόνα του Αγίου την περιέφεραν στον όρμο της Σκάλας Λουτρών, ρίχνοντας το στεφάνι που την πλαισίωνε στην θάλασσα και ευχόμενοι ήρεμα ταξίδια στους ναυτικούς και τους αλιείς μας.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων όλοι οι παριστάμενοι προσκλήθηκαν στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου όπου τους προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα, αναψυκτικά και καφές, όλα φτιαγμένα από τις νοικοκυρές του οικισμού μας.


Και του χρόνου με υγεία.