Επιστολή αναγνώστη του LesvosPost με λόγια οργής και αγανάκτησης για αυτά που βιώνει η Ελληνική και Λεσβιακή κοινωνία

Επιστολή αναγνώστη του LesvosPost.com


Ώρα 1 μ.μ

Θέλω τόσα πολλά να γράψω. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω, δε θα το κρύψω, τα περισσότερα λόγια οργής και αγανάκτησης.

Είναι τόσα πολλά, αλλά με δυσκολία βγαίνουν γιατί οι σκέψεις με πνίγουν και νιώθω ότι το κεφάλι μου θα εκραγεί αν δεν εκφραστώ άμεσα έστω και αν δε το δει κανείς. Μας κατατρέχει τόση οργή καθημερινά.

Αλλά τι είναι αυτό που μας κάνει και μένουμε πίσω στον καναπέ καθισμένοι χωρίς να λέμε τίποτα;

Πού αφήνουμε το μέλλον μας να κατρακυλάει; Δε με πειράζει τόσο πολύ που δεν έχω δουλειά, κάποτε θα έχω. Αυτό που με πειράζει περισσότερο απ όλα είναι που δε μπορώ να κάνω κάτι ή τουλάχιστον νομίζω ότι δε μπορώ για να μην είμαι πια αγανακτισμένος.
Τι είναι αυτό που θα μας ταρακουνήσει και θα μας κάνει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας;
Τι είναι αυτό που θα μας κάνει να πάρουμε μια απόφαση και να πούμε φτάνει; Σκέψεις διάφορες, όχι μόνο πολιτικές.

Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να πάει μπροστά; Χρειάζεται ιδέες και οράματα από ανθρώπους της γενιάς μου. Μην τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς, εμείς τους εκλέγουμε.

Το σύστημά μας αυτό παράγει, ας το πάρουμε απόφαση. Από εγωιστές και ανίδεους πολίτες, θα βγουν εγωιστές και ανίδεοι πολιτικοί.

Αλλά όχι μόνο πολιτικές σκέψεις. Μετανάστες , πρόσφυγες, παιδιά μεταναστών στα ελληνικά σχολεία.

Πολλά τα βάρη για την Λεσβιακή κοινωνία που δύσκολα και χωρίς να φταίει προσπαθεί να τα σηκώσει. Αλλά την ώρα που εμείς γράφουμε με greeklish στο κινητό, κάποια παιδιά από την πολύπαθη Μέση Ανατολή θα μάθουν να μιλούν Ελληνικά.

Μπορεί να μάθουν και Αριστοτέλη από ένα πεπαλαιωμένο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα που μόνο στείρα γνώση έχει να προσφέρει. Αρκετά όμως κούρασα. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Σκεφτείτε.

Γιώργος Μακρής

Μυτιλήνη  ,Δεκέμβριος 2016