Κοντά στους πληγέντες της Λέσβου από τις πλημμύρες ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Κοντά στους πληγέντες της Λέσβου


Σε πληγείσες περιοχές της Λέσβου βρέθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ώστε να διαπιστώσει  ιδίοις όμμασι την έκταση της καταστροφής  που προκάλεσαν  τα ακραία καιρικά φαινόμενα(βροχόπτωση, χαλαζόπτωση) της 29ης Νοεμβρίου.

Λίγο πριν την αναχώρησή του ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

 «Κατά τη σύντομη παραμονή μου στο νησί προκειμένου να συμμετάσχω στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, μετέβην σε μερικές από τις πληγείσες περιοχές που άφησε πίσω της η θεομηνία. Δυστυχώς, η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έχει πλήξει πολλές περιοχές ιδιαίτερα της κεντρικής και δυτικής Λέσβου, για τις οποίες έχω ήδη ενημερωθεί από τους τοπικούς φορείς.

Εκτός από υποδομές, κατοικίες και καταστήματα, η κακοκαιρία έπληξε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του νησιού μας.

Να σημειωθεί πως οι ζημιές, που άφησε πίσω της η θεομηνία της 29ης Νοεμβρίου, συμπίπτουν με τη δυσκολότερη οικονομικά περίοδο που διανύουν οι αγρότες της Λέσβου και οι νησιώτες γενικότερα, τις επιπτώσεις του προσφυγικού / μεταναστευτικού ζητήματος και την επικείμενη κατάργηση του καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ.

Επομένως, πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών χωρίς χρονοτριβές ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι κάτοικοι της Λέσβου.

Επίσης είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον.  

Τα αποθέματα υπομονής των κατοίκων της Λέσβου έχουν τελειώσει.


Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θα ζητήσει από τους Λέσβιους να παραμείνουν συνεπείς στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, εκείνη όμως παραμένει συνεπής απέναντι τους;»