Κλειστό αθλητικό κέντρο στην Καλλονή και κολυμβητήριο Λέσβου πρότεινε η Περιφερειάρχης στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό είχε σήμερα στο γραφείο της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λέσβου κ. Γιώργος Πάλλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας  κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αθλητικές υποδομές των νησιών του Βορείου Αιγαίου και ο κ. Συναδινός ενημέρωσε την περιφερειακή αρχή για τον σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ειδική συζήτηση έγινε για τα θέματα των αθλητικών υποδομών στη Λέσβο. Η Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία κατασκευής ενός νέου κολυμβητηρίου, όπως άλλωστε υπάρχει σχετική πρόταση από το Δήμο Λέσβου, καθώς και ενός νέου κλειστού αθλητικού κέντρου στην Καλλονή, μια περιοχή όπου μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης της ευρύτερης περιοχής κεντρικής και βόρειας Λέσβου.

Επίσης, η κα. Καλογήρου ενημέρωσε για τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο» για την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μία δράση που εκτός από τα προφανή οφέλη της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων θα επιφέρει και μείωση στα λειτουργικά κόστη.


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έκανε γνωστό ότι αντίστοιχες επισκέψεις θα κάνει το προσεχές διάστημα και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.