Επαφές του επιμελητηρίου Λέσβου για Τουρκία με το τελωνείο Μυτιλήνης και την ασφάλεια της αγοράς με την Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου

Επαφές του επιμελητηρίου Λέσβου


Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λέσβου, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Μυρσινιάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Εγγλέζος, ο Οικονομικός Επόπτης κ.  Αθανάσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κ. Καζάζης και ο Πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης κ. Σωτηράκης, συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Μυτιλήνης κ. Χ. Μαργαρίτη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις αγορές που πραγματοποιούνται από τους καταναλωτές, από τη γειτονική Τουρκία, καθώς και τη δασμολόγηση των προϊόντων που εισάγονται από εκεί. Ο Προϊστάμενος του Τελωνείου διαβεβαίωσε ότι το τελωνείο προβαίνει σε όλους τους ελέγχους που επιβάλει η νομοθεσία, και καταλογίζει τους αναλογούντες δασμούς, όπου αυτό προβλέπεται. Από την πλευρά της Διοίκησης του Επιμελητηρίου τονίστηκε ότι είναι εθνική ανάγκη η στήριξη της τοπικής αγοράς. Τόσο ο Προϊστάμενος του Τελωνείου όσο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, συμφώνησαν ότι πέραν των ελέγχων που γίνονται στο τελωνείο, θα πρέπει να υπάρξει και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, ώστε να γίνει κατανοητό πως κάνοντας τις αγορές μας από τις επιχειρήσεις του νησιού μας, και προτιμώντας τα τοπικά προϊόντα, το όφελος επιστρέφει σε μας τους ίδιους, και κυρίως στους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Μυρσινιάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Φραντζέσκος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Αθανάσης, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κ. Καζάζης, συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου, Υποστράτηγο Ν. Χριστοφάκη, παρόντος και του Αστυνομικού Διευθυντή Λέσβου κ. Α. Στεφάνου. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία των καταστηματαρχών και επιχειρηματιών για την έξαρση διαρρήξεων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα σε καταστήματα της αγοράς, και αφού εξήραν το έργο της αστυνομίας και την άμεση επέμβαση όπου απαιτείται, ζήτησαν να ενταθούν οι έλεγχοι, οι πεζές περιπολίες και η εν γένει επιτήρηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, προκειμένου να διατηρηθεί το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.


Μυτιλήνη 8 Δεκεμβρίου 2016