Π. Ζαφειριου «Το νησί της Σαπφούς και του Ελύτη, δεν είναι χώρος εναπόθεσης ψυχών»

Γρήγορα θα κριθούμε


Αντιδρώντας στο πνεύμα, το ύφος, αλλά και τη γενικότερη ιδεολογία που άφησε να διαφανεί από την ομιλία του Δημάρχου Λέσβου, ο τ. Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Λέσβου και τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος Παν. Ζαφειρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί συνδημότες, μου προξένησε μεγάλη εντύπωση η δήλωση του Δημάρχου Λέσβου στο Βατικανό, που αυτολεξεί αναφέρθηκε στους αλλοδαπούς ως εξής: «Δεν είναι λαθρομετανάστες... είναι φιλοξενούμενοι επισκέπτες». Ειλικρινά, μου προκαλεί τρομερή εντύπωση, όταν ο πρώτος δημότης του νησιού βρισκόμενος στο εξωτερικό, διατυπώνει κάποιες θέσεις και μάλιστα υπογραμμίζει ότι προσπαθούμε να τους εντάξουμε στον πολιτισμό του νησιού, όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο.

Χωρίς ίχνος ρατσισμού, χωρίς να έχω την παραμικρή τάση ξενοφοβίας και θέλοντας να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, θεωρώ εντελώς λανθασμένη αυτή την τακτική. Το νησί της Σαπφούς και του Ελύτη, δεν είναι χώρος εναπόθεσης ψυχών. Αν η γεωγραφική μας θέση και οι λάθος πολιτικές, μας έχουν μετατρέψει σε κέντρο διερχομένων, οφείλουμε να σηκώσουμε ανάστημα και να σταματήσουμε τη γκετοποίηση του νησιού μας. Μετά χαράς δεχόμαστε η Λέσβος να ονομάζεται νησί της αλληλεγγύης, αλλά για όλα αγαπητέ Δήμαρχε, υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος.

Για την αρχή έχετε βοηθήσει τα μάλα. Οφείλετε, όμως, κάποια στιγμή, να βάλετε και ένα τέλος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου δειλά δειλά η Λέσβος να βρει την ηρεμία της και οι κάτοικοί της να νιώσουν ότι ζουν στο μυροβόλο νησί, ασφαλείς.

Όπως έχει αποδειχθεί, τόσο η συσσώρευση των προσωπικοτήτων όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό, διπλωματικό, αλλά και καλλιτεχνικό χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και η παρουσία του Δημάρχου σε πλείστα όσα φόρα και βραβεύσεις, τίποτα ουσιαστικό και θετικό δεν επέφεραν στον τόπο. Καμία λύση, κανένα όφελος, καμία βοήθεια και συμπαράσταση.

Αναμφίβολα χαιρετίζω την προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα, λόγω προσφυγικού, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν θα αποτελέσει αφορμή για να αρχίσουμε να δεχόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τα απέναντι παράλια με σκυμμένο το κεφάλι.

Οφείλουμε και πρέπει να πούμε: «Μέχρι εδώ δεν πάει άλλο...».

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους σας.

Βέβαια, ο χρόνος είναι αμίλητος μάρτυρας των όσων λέει και πρεσβεύει ο καθένας από τον δικό του θώκο. Πολύ γρήγορα θα έρθει η μέρα που όλοι θα κριθούμε.

Παναγιώτης Ζαφειρίου
τ. πρ. ΔΣ Λέσβου & τ. πρ. Συνδέσμου Ι.Π.Ε.»


Πηγή, άρθρο: Εφημερίδα Δημοκράτης