Η Μαγεία του Μολύβου…ένα όραμα για την Ευρώπη!- Συναυλία/Παρουσίαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στην Αθήνα

Η Μαγεία του Μολύβου…ένα όραμα για την Ευρώπη!


17 Δεκεμβρίου, Συναυλία/Παρουσίαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στην Αθήνα

Μην χάσετε την συναυλία που θα δώσουν οι καλλιτεχνικές διευθύντριες και συνιδρύτριες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, Δανάη & Κυβέλη Ντέρκεν, αυτό το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Οι διακεκριμένες πιανίστες, που έχουν στο ενεργητικό τους εμφανίσεις στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, θα ερμηνεύσουν έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Σούμπερτ & Γκρηγκ αφού προηγηθεί ολιγόλεπτη προβολή για τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Μηθυμναίων Αθήνας "Η Μήθυμνα” σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και τον Μουσικό Οίκο Φίλιππος Νάκας λίγες μέρες μέτα την βράβευση του Φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί, για την ενίσχυση του Φεστιβάλ, δημοπρασία έργων του σπουδαίου Λέσβιου καλλιτέχνη, Αριστείδη Πατσόγλου.

Οι γεμάτες μουσική μέρες του Μολύβου αφήνουν να φανεί ένα όραμα για την Ευρώπη: νεανική, δυναμική, με παιχνιδιάρικη διάθεση και σοβαρότητα ταυτόχρονα, έχοντας επίγνωση της παράδοσης” έγραψε στο Κυριακάτικο φύλλο της μία από της σημαντικότερες εφημερίδες της Γερμανίας η Ταγκεσπήγκελ αμέσως μετά την λήξη του Φεστιβάλ 21.8.16

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) είναι το μοναδικό φεστιβάλ στο Βόρειο Αιγαίο που παρουσιάζει κλασική μουσική σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Έχει ιδρυθεί από τις Ελληνογερμανίδες πιανίστριες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν και τον επιχειρηματία – λάτρη της μουσικής Δημήτρη Τρύφων.

Το φεστιβάλ εγγυάται εξαιρετική ποιότητα και ποικιλομορφία μεσα από την πρόσκληση νέων ταλαντούχων ανερχόμενων καλλιτεχνών σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής. Με αυτό τον τρόπο καθιερώνεται ως μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα.

Εκμεταλλευόμενο τη διαχρονική γοητεία του μαγευτικού Μόλυβου, το φεστιβάλ περιλαμβάνει πλούσιο ημερήσιο πρόγραμμα μουσικής δωματίου που θα κορυφώνεται καθημερινά με μια βραδυνή συναυλία στο κάστρο του Μολύβου.

Κάθε χρόνο υπάρχει διαφορετικό θέμα, ρεπερτόριο και σχήματα. Στο ΔιΦεΜΜ το κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες, να μάθει και να βιώσει την κλασική μουσική και να διευρύνει τους ορίζοντές του. Οι «Μικρές Μουσικές Συναντήσεις» – μίνι-συναυλίες έκπληξη με ελεύθερη είσοδο -πραγματοποιούνται δύο φορές την ημέρα, σε ειδυλλιακά σημεία του χωριού. Παράλληλα με το φεστιβαλικό πρόγραμμα, η ξεχωριστή συναυλία για τη νεολαία - με ελεύθερη είσοδο – φέρνει τα παιδιά και τους νέους σε άμεση επαφή με τον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ συνεχίζονται και τον υπόλοιπο χρόνο με το εκπαιδευτικό του προγράμμα “Μουσικό Κλειδί”. Το πρόγραμμα αυτό, στόχο έχει να ξεκλειδώσει την φαντασία, την ευαισθησία, την δημιουργικότητα των παιδιών & των νέων και να ανοίξει νέους ορίζοντες μέσα από τον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Τα πρώτα εργαστήρια του “Μουσικού Κλειδιού” πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2016 στις περιοχές Μυτιλήνης, Καλλονής, Μολύβου, Παπάδου και Αγιάσου της Λέσβου και στην Αθήνα. Συνολικά πήραν μέρος 1700 παιδιά!


Ο δεύτερος κύκλος των εργαστηρίων ξεκινά στις 16, 19 & 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, το Πλωμάρι και την Άντισσα αντίστοιχα.