«Αλληλέγγυοι» ξεσήκωσαν τους μετανάστες στην Μόρια με ψεύτικες υποσχέσεις για ανοιχτά σύνορα

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρονταν πως μέχρι τέλος του χρόνου θ’ ανοίξουν τα σύνορα



Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες δυο μέρες μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, με αφορμή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρονταν πως μέχρι τέλος του χρόνου θ’ ανοίξουν τα σύνορα. Οπότε και όλοι οι εγκλωβισμένοι στο νησί θα αφεθούν ελεύθεροι για ν’ αναχωρήσουν προς το εσωτερικό της Ελλάδας και στη συνέχεια προς την άλλη Ευρώπη.

Την Τετάρτη, το βράδυ, η αρχική ανάρτηση προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς στον καταυλισμό της Μόριας και εκατοντάδες άτομα εγκατέλειψαν τις σκηνές τους και «γιόρταζαν» τη φήμη -όπως αποδείχθηκε- της αναχώρησής τους! Η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τους πανηγυρισμούς που σταμάτησαν περίπου μια ώρα αργότερα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Την Πέμπτη, το απόγευμα, συνελήφθη μέσα στον καταυλισμό στη Μόρια, από αστυνομικούς, ένας 33χρονος Έλληνας που μοίραζε στους διαμένοντες εκεί, προκηρύξεις. Συνελήφθη για παράβαση του αδικήματος της διατάραξης οικιακής ειρήνης, ο εισαγγελέας όμως τον άφησε ελεύθερο, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση για την πράξη.

Χθες τέλος, από το πρωί αναστάτωση επικρατεί έξω από το χώρο εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, με δεκάδες άτομα, κυρίως Πακιστανούς, που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει. Για τον φόβο επεισοδίων η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου έχει σταματήσει και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έχουν αποχωρήσει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ