Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους φορείς – μέλη της ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές μας, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία, έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα από τα βάρβαρα μέτρα που έχουν παρθεί και συνεχίζουν να παίρνουν όλες οι Κυβερνήσεις υπακούοντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και ψήφισαν τα κόμματα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, Ποτάμι.

Στηρίζουμε όσους μας στηρίζουν, σύμφωνα με το πλαίσιο των αιτημάτων μας το οποίο παραθέτουμε:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Να παρθούν πίσω τώρα οι περικοπές στις συντάξεις κύριες και επικουρικές και στα επιδόματα αναπηρίας.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια – Ειδική Αγωγή με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

Να μην πληρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας, ανεξαρτήτου  ποσοστού αναπηρίας, για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα, τα οποία πρέπει να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Κατάργηση του παράβολου - χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

Δημόσια κέντρα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, με δωρεάν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου, για την αποκλειστική έρευνα, παραγωγή, αλλά και απευθείας εισαγωγή των ειδικών τεχνικών βοηθημάτων, τεχνητών μελών και ορθοπεδικών ειδών για αναπήρους και δωρεάν διάθεση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες.

Άμεση προκήρυξη προσλήψεων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα των ανέργων ατόμων με αναπηρία.

Απαιτούμε όλες τις αναγκαίες προσλήψεις σε ΕΕΠ και ΕΒΠ, σε ειδικό παιδαγωγικό προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά στην ειδική εκπαίδευση.

Άμεσος σχεδιασμός με αποκλειστικά κρατική ευθύνη υποδομών πρόσβασης σε δημόσιους δρόμους, κτήρια, σχολεία και παραλίες σε κάθε νησί.

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση και μείωση του κόστους μεταφοράς και μετακίνησης από και προς τα νησιά μας με το κέντρο και μεταξύ τους και μέτρα στήριξης της βιωσιμότητας των μονίμων κατοίκων σε αυτά.

Πλήρης στελέχωση των Γενικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αλληλεγγύη και στήριξη στα άτομα με αναπηρία πρόσφυγες (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είδη πρώτης ανάγκης, ψυχολογική στήριξη) οι όποιοι τρέχουν κυνηγημένοι να σωθούν από τους πολέμους. Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός τους από τη χώρα.
Να σταματήσει ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά και κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν.


Το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ. Β.Α.