Σήμερα το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου-Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη-Όλες οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στις 21:00 με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Σαπφους

Στις 9 το βράδυ ο δήμαρχος Λέσβου θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δένδρο που έχει στηθεί μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πλατεία Σαπφους, παράλληλα θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι φετινές εκδηλώσεις με την ονομασία «Η Μυτιλήνη στα γιορτινά της».

Αναλυτικά σήμερα:


Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, “Πλατεία Σαπφούς”

·     9 μ.μ.: “Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων”. Άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης και του “Χριστουγεννιάτικου Χωριού”, από το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό. Ζεστό αρωματικό κρασί, εδέσματα, γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις, για το καλωσόρισμα των Χριστουγέννων. Συμμετέχουν η μπάντα του Στρατού, η Χορωδία Μυτιλήνης “Νίκος Σκαλκώτας”, το Χορευτικό Τμήμα του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας, ο Χοροαθλητικός Σύλλογος “DANZA PASION” και Ισπανοί μουσικοί με κόντρα μπάσο, τσέλο, βιόλα και βιολιά. Θα προηγηθεί “μουσική πομπή” με κάλαντα, τραγούδια και χορούς, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. από την Επάνω Σκάλα, θα διανύσει την Ερμού και την Προκυμαία και θα καταλήξει στην Πλατεία Σαπφούς (*** στο πέρασμα της “μουσικής πομπής” από την Ερμού, όλοι οι δημότες μπορούν να ενωθούν, με προορισμό την Πλατεία Σαπφούς, για τη συμμετοχή στη γιορτή ***).     


Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 – Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, “Πλατεία Σαπφούς”
·        “Χριστουγεννιάτικο χωριό”. Καθόλη τη διάρκεια των εορτών, η Πλατεία Σαπφούς θα “φιλοξενήσει” το “Χριστουγεννιάτικο Xωριό”, που θα περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση, δραστηριότητες & εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως μουσικά σχήματα, χορευτικούς ρυθμούς, ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές, τραμπολίνο, carousel, τρενάκι, face painting, κουζίνες εθνοτήτων, γωνιές “street food”, bazaars, δώρα για παιδιά, κ.α.  

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11:30 π.μ.:  Χορευτικά από τη Σχολή Ξένων Γλωσσών Πλάτωνος.
·        12:30 μ.μ.: Χοροί “latin” από το παιδικό τμήμα του Χοροαθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης “DANZA PASION”.
·        6 μ.μ.: Το μουσικό σχήμα “Tempo Timpre”, με γιορτινή διάθεση παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έντεχνη ελληνική μουσική. Φωνητικά: Βασίλης Παπαδόπουλος, σαξόφωνο: Γιώργος Μαριαμός και πιάνο: Βαγγέλης Παπαδημητρίου. 

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, “Δημοτικό Θέατρο”
·        6:30 μ.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Αμέλια, η νεράιδα των αστεριών” από τη θεατρική Ομάδα “πασπARTου” (γενική είσοδος: 5 ευρώ).    

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”
·        11 π.μ.: Παιδικό εργαστήρι και παιχνίδια από το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Λέσβου” (κατασκευή μαριονέτας, κ.α.).      
·        6 μ.μ.: “To Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο σιντριβάνι”. Ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Πανταζής διασκεδάζει τα παιδιά, με μια πρωτότυπη γευστική “κατασκευή”.
·        7 μ.μ.: Προβολή παιδικής κινηματογραφικής χριστουγεννιάτικης ταινίας.
·        8 μ.μ.: “Free style Break Dance” από το Χοροαθλητικό Σύλλογο Μυτιλήνης “DANZA PASION”.             

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, “Δημοτικό Θέατρο”:

·        11 π.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Αμέλια, η νεράιδα των αστεριών” από τη θεατρική Ομάδα “πασπARTου” (γενική είσοδος: 5 ευρώ).  
·        6:30 μ.μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Αμέλια, η νεράιδα των αστεριών” από τη θεατρική Ομάδα “πασπARTου” (γενική είσοδος: 5 ευρώ).     



Εκδηλώσεις από το επιμελητήριο Λέσβου το Σαββατοκύριακο

Στην Μυτιλήνη

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, Ώρα 11:00

Τελετή Έναρξης: Στην οδό Ερμού, στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας θα ξεκινήσουν οι Γιορτές Αγοράς, με τη συναυλία από το συγκρότημα του Κώστα Ζαφειρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται ζεστό κρασί, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, Ώρα 11:00

Στην Παλιά Αγορά στο παγκάκι, θεατρικό παιδικό δρώμενο με την ηθοποιό παιδικών παραστάσεων κα. Νάσια Δαφιώτου, και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει, δώρα στα παιδιά.


Στην Καλλονή:

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, Ώρα 11:00


Στην κεντρική πλατεία της Καλλονής συναυλία από το συγκρότημα του Ντίνου Αλεξανδρή, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη. Στους παρευρισκόμενους θα προσφέρεται ζεστό κρασί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα.