Πανηγυρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου για την μη αύξηση του ΦΠΑ

Πανηγυρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου


Με το χθεσινό (σσ προχθές)  του διάγγελμα, ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την προσωρινή διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές.

Οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες  Λέσβου επιλέξαμε, όλο αυτό το διάστημα, να μην μπούμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με άλλους πολιτικούς φορείς, αλλά να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το πάνδημο αίτημα των νησιωτών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην κατεύθυνση αυτή ,παρουσιάσαμε το αίτημα μας, σε κάθε ευκαιρία που μας δόθηκε, στα αρμόδια όργανα του κινήματος.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες παρεμβάσεις μας επί του θέματος, έγιναν:

1.Κατά την Εθνική Συνδιάσκεψη των ΑΝ.ΕΛΛ. τον περασμένο Ιούνιο.

2. Σε συνάντησή μας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Βουλή, τον Αύγουστο.

3. Κατά την σύσκεψη με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μαυραγάνη , στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο

4. Στο 3ο Τακτικό Συνέδριο των ΑΝ.ΕΛΛ. το Νοέμβριο.

5. Με επιστολή – πρόταση προς την Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛΛ. κατά το μήνα που διανύουμε .

Ασφαλώς, δεν είμαστε οι μοναδικοί που διεκδικήσαμε το αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για τα νησιά μας. Ούτε φυσικά, είναι ώρα για πανηγυρισμούς και για εφησυχασμό.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως οι υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές,  συνεχίζουν να αγωνίζονται για το εν λόγω θέμα, γεγονός που δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.
Οι νησιώτες, ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά.

Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο και με πνεύμα συνεργασίας, θα πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε φλέγον ζήτημα που αφορά τα νησιά μας, ώστε  να απαιτούμε όλοι μαζί, χωρίς μικροκομματικές προστριβές μεταξύ μας (που κανείς Έλληνας δεν τις ανέχεται πλέον…) τη λύση του.


Και είναι πράγματι πολλά, αυτά που μας ενώνουν!…