Ούζο Πλωμαρίου Άδολο- “Ένα ξεχωριστό ούζο-Το ιδανικό δώρο για τις γιορτές”


Ένα ελληνικό, ultra-premium Ούζο, το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο, αποτελεί την ιδανική πρόταση δώρου για τους φίλους που γιορτάζουν ή τους συγγενείς που θα επισκεφτούμε φέτος τα Χριστούγεννα.

Γνωρίστε το εκλεκτό Ούζο Άδολο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα δώρο με άποψη αλλά και εξαιρετική ποιότητα και γεύση:

Πολλοί αποσταγματοποιοί εδώ και χρόνια κρατούν για τον εαυτό τους και τους φίλους τους την «καρδιά της καρδιάς» του αποστάγματος, τον πυρήνα της τελικής απόσταξης του ούζου – αυτό που ονομάζουν «αδόλωτο».

Το δικό του «αδόλωτο», την «καρδιά της καρδιάς» του δικού του αποστάγματος, ο Ισίδωρος Αρβανίτης την έλεγε «άδολο».

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, με σεβασμό και αγάπη για τα παραδοσιακά αποστάγματα, εμφιαλώνει δικό της «αδόλωτο», και με υπερηφάνεια διαθέτει στο κοινό το ultra premium Ούζο Πλωμαρίου Άδολο. Το Άδολο είναι η τρίτη απόσταξη της «καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που αποστάζεται για τρίτη φορά με υπομονή, για 13 ώρες, μέσα στο σφυρηλατημένο στο χέρι χάλκινο άμβυκα του 1911, πάνω σε χαμηλή φωτιά από ξύλα ελιάς. Αποτελεί την «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου Ένα εξαιρετικό απόσταγμα από 100% τριπλή απόσταξη.

Το Άδολο αποτελεί την «καρδιά της καρδιάς» της απόσταξης.  Δηλαδή, παίρνουμε ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος της απόσταξης, το κεντρικό κομμάτι που χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα και δίνει στο τελικό απόσταγμα ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων.  

Το Άδολο είναι ξηρό, με διαφορετικό αρωματικό χαρακτήρα από το Πλωμάρι, 42ο βαθμών. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών παραγωγής του, είναι μικρής παραγωγικής δυναμικότητας.

Το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό, που είναι λάτρεις της αυθεντικής απόλαυσης αλλά ταυτόχρονα  αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ποιότητα. Ως η «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου, το Άδολο διατηρεί το όνομα, την ποιότητα, την παράδοση και την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ισχυρά χαρακτηριστικά, που ουσιαστικά επαναπροσδιορίζουν και αναβαθμίζουν τη γευστική εμπειρία του ούζου.

Βασικά χαρακτηριστικά

Εμφάνιση: κρυστάλλινη, διαυγής με πυκνά «δάκρυα» και καταγάλανο γαλάκτωμα μετά την αραίωση με νερό

Άρωμα: φινετσάτο και κομψό με απαλής έντασης αρώματα από γλυκάνισο, φινόκιο, κανέλα και χαμομήλι

Γεύση: ημίξηρο, με ζεστό αλκοόλ και γεμάτο σώμα που κρατά την ουσία, την απόλυτη ισορροπία της γεύσης και των αρωμάτων σε ένα απόσταγμα 42% vol. Απαλής έντασης, αρώματα από γλυκάνισο, φινόκιο, μαστίχα, κακουλέ και κανέλα. Ελαιώδης ευχάριστη υφή με μεγάλη διάρκεια και ελαφρά γλυκό τελείωμα που εκφράζει τον αυθεντικό χαρακτήρα του αποστάγματος.

Η ιεροτελεστία της ουζοποσίας

Μυστικά σερβιρίσματος για να απολαύσετε στο έπακρο τη μοναδική γευστική εμπειρία που συνοδεύει κάθε γουλιά του Ούζου Άδολο:

Σερβίρετε πρώτα το Άδολο και μετά προσθέστε παγωμένο μεταλλικό νερό. Προτείνεται αραίωση μόνο με νερό ώστε η γεύση να παραμένει αναλλοίωτη και αυτούσια καθ’ όλη τη διάρκεια της κατανάλωσης. Το ποτό έτσι «κρυώνει» ομοιόμορφα και απαλά, ενώ τα αρώματα του απελευθερώνονται σταδιακά σε όλη τους την ένταση.

Οι προτεινόμενες αναλογίες για την αραίωση είναι 1/3 Άδολο και 2/3 νερό, ώστε ο τελικός αλκοολικός βαθμός να φτάνει σε 14% vol, που είναι η ιδανική περιεκτικότητα του ποτού για να συνοδεύει φαγητό.


Ούζο Πλωμαρίου Άδολο: Η «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου
για όλους όσους έχουμε μέσα στην καρδιά μας!