«Με έναν Καφέ.. Πολλά Μπορούμε» από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Με ένα Καφέ… Πολλά Μπορούμε…


Στην προσπάθεια του Φορέα Τουρισμού Μολύβου να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν του νησιού μας εν μέσω τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε και να συνδιαμορφώσει προτάσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, ξεκίνησε έναν κύκλο συναντήσεων και διαλόγου, υπό τον τίτλο «με έναν καφέ πολλά μπορούμε».  Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων, θα διαρκέσει δύο μήνες, με μία συνάντηση ανά εβδομάδα.

Το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η προβολή του τόπου μας και ολοκληρώθηκε σε δύο συναντήσεις, που έγιναν στο ξενοδοχείο Δελφίνια. Η δεύτερη συνάντηση έγινε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Η ποιότητα της διαδικασίας, οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και η συζήτηση, ήταν πολύ καλή.  Στο πρώτο μέρος έγινε συζήτηση στα συμπεράσματα και στις προτάσεις της προηγούμενης συνάντησης και στην συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε στο κατά πόσο ο τοπικός πολιτισμός, οι πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, είναι στοιχεία προβολής της ταυτότητας του τόπου.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε να συσταθεί μία νέα ομάδα, που θα δουλέψει παράλληλα και κάτω από την επίβλεψη της υπάρχουσας ομάδας προβολής του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και θα βοηθήσει να γίνουν στοχευόμενες ενέργειες προβολής μέσου του διαδικτύου, σύμφωνα με αυτά που συζητήθηκαν κι αποφασίστηκαν στις δύο συναντήσεις. Η νέα ομάδα θα συσταθεί την επόμενη εβδομάδα και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σ’ αυτήν και να την ενισχύσουν, πρέπει άμεσα να το δηλώσουν στα γραφεία του Φορέα.

Στο τέλος αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει την  Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, με θέμα συζήτησης «την συμπεριφορά διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που εμπλέκονται στην τουριστική αλυσίδα κι επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν»  (ξενοδόχοι, εστιάτορες, πράκτορες, λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κι εργαζόμενοι σ’ αυτές).

Ραντεβού λοιπόν στο ξενοδοχείο Γοργόνα στο Τσιπούρι, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όσους ζουν και αγαπούν αυτό τον τόπο.

 ΑΠΟ ΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ