Αναστάτωση στην Ερμού Μυτιλήνης από τις συνεχείς κλοπές και παραβιάσεις καταστημάτων

Η κατάσταση στην Ερμού και κυρίως την οδό Αλκαίου χειροτερεύει μέρα με την μέρα.


Σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά κλοπών στα καταστήματα, που πέφτουν θύματα επιτήδειων.

Έκδηλη πλέον είναι η αναστάτωση των καταστηματαρχών της κεντρικής αγοράς της Μυτιλήνης μετά και το νέο μπαράζ διαρρήξεων που σημειώθηκε τα ξημερώματα επί της οδού Ερμού, όπου «χτυπήθηκαν» διαδοχικά πάνω από 5 επιχειρήσεις, με τους επιτήδειους να κλοτσούν και να σπάνε τις πόρτες μπαίνοντας μέσα στα μαγαζιά προς αναζήτηση χρημάτων στις ταμειακές μηχανές και άλλων προϊόντων…

Προφανώς οι πεζές περιπολίες που λέγεται ότι αυξήθηκαν δεν έχουν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Ιδίως στην θεοσκότεινη Αλκαίου, στήνουν χορό οι παραβατικοί και οι κλέφτες. 

Τι κι αν καθημερινά καταγράφονται ανάλογα περιστατικά; Κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται.

Τι κι αν ο καθένας απ' τους θιγόμενους επαγγελματίες, κατεβαίνει στο μαγαζί του κάθε πρωί, αναρωτώμενος τι θ' αντικρίσει βάζοντας το κλειδί στην κλειδωνιά;

Τι κι αν ενίοτε συλλαμβάνονται οι δράστες, αφού αφήνονται ελεύθεροι, με τους πολίτες να μένουν έκθετοι στους κινδύνους;

Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο απροχώρητο και απελπισμένοι όπως είναι, αφού δεν βρίσκουν ανταπόκριση από πουθενά, δεν σκέπτονται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, καθώς η ζωή έχει αποδείξει ότι ο νοικοκύρης θα πληρώσει την νύφη και όχι ο κλέφτης, όπως την έπαθε ο ταβερνιάρης στη Χίο που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό των διαπληκτιζομένων αλλοδαπών που κατευθυνόταν προς το μαγαζί του, έχουν καταλήξει στο  σημείο να  διαθέσουν ένα ποσό, για να προσλάβουν φύλακα που να ελέγχει την κατάσταση τις βραδινές ώρες και να κάνει την δουλεία του κράτους, που αφήνει τους φορολογούμενους πολίτες έκθετους και απροστάτευτους

Με πληροφορίες ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, Εφ. Δημοκράτης

ΦΩΤΟ fb: Από τις διαρρήξεις στα καταστήματα

Ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας στην πόλη μας και ιδιαίτερα στην οδό Ερμού , ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης συνεχίζει με ιδιαίτερη ένταση την ήδη καλή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Μετά την συνάντηση τις προηγούμενες μέρες με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας αποφασίστηκε η ένταση των πεζών αλλά και των εποχούμενων περιπολιών σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερμού με ένα όχημα ειδικά και μόνο για εκεί.

 Συστήνουμε στα μέλη μας να λάβουν μέτρα προστασίας , και να καταγγείλουν άμεσα και χωρίς αναστολές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρούν γύρω από τα καταστήματά τους και τα σπίτια τους.

Να φροντίσουν να μην αφήνουν χρήματα στα καταστήματά τους και τα είδη μεγάλης αξίας να μην είναι εκτεθειμένα σε θέα και χωρίς προστασία. Ακόμα τα μέτρα αποτροπής όπως είναι το σύστημα συναγερμού ή τα ρολά ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Δυστυχώς η πολιτεία εξακολουθεί να μην ακούει τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση του νησιού και για έλεγχο των παραβατικών κοινωνικών ομάδων.


Τέλος ζητούμε από τους συναδέλφους να επικοινωνούν με τον εμπορικό σύλλογο στο τηλέφωνο 2251045254 και στα τηλέφωνα των μελών του ΔΣ. Η συσπείρωση μας είναι αναγκαία.