Αίτημα της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων κατοίκων της Λέσβου

Αίτημα της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε από την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, την έκδοση εγκυκλίου για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων των κάτοικων της Λέσβου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί στις 28 και 29 Νοεμβρίου και την εξάμηνη κήρυξη έκτακτης ανάγκης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την αριθ. 1764/29-11-2016 απόφασή μας (ΑΔΑ: ΨΡΥΦ7ΛΩ-Ε87), που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της υπ αριθ. 8554/29-11-2016 απόφασης του κ. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Λέσβο την 28η και 29η Νοεμβρίου 2016. Η εν λόγω απόφαση ισχύει μέχρι τις 28 Μαΐου 2017.

Αποτέλεσμα της πλημμυρικής κατάστασης ήταν να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις (μεταξύ των οποίων και γεωργικές), σε καταστήματα, σε κατοικίες κλπ. Είναι σαφές ότι οι πληγέντες υπέστησαν και ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, πράγμα που καθιστά αδύνατη την ανταπόκρισή τους στην έγκαιρη τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Συμμεριζόμενοι την αγωνία των πληγέντων,  εκφράζοντας παράλληλα και τη δική τους επιθυμία, παρακαλούμε για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου (ΠΟΛ) για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων της Λέσβου».                                                                                                                 
  Με εκτίμηση,
Χριστιάνα Δ. Καλογήρου

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου