Εργατικό Κέντρο Λέσβου: «Και η κοροϊδία καλά κρατεί……»

Εργατικό Κέντρο Λέσβου


Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση μη έχοντας καμμιά απολύτως αναστολή επιχειρεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε συνέχεια των πανηγυρισμών της για τις αποφάσεις του Eurogroup στις 5 Δεκέμβρη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται με εξαγγελίες κάλπικες, με διαγγέλματα που χρυσώνουν το χάπι και διανέμουν ψίχουλα που «εξασφαλίσαν» από τους φτωχούς, με τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν, για να τα μοιράσουν στους φτωχότερους.

Έρχεται να παραπλανήσει τους συνταξιούχους με τη χορήγηση της 13ης σύνταξης σε «όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τη στιγμή που αυτή η ίδια κυβέρνηση κατήργησε την κατώτερη σύνταξη των 486 ευρώ και καθιέρωσε στην ουσία συντάξεις πείνας, της τάξης των 300 ευρώ. Είναι αυτή που κατήργησε το ΕΚΑΣ για 176.000 συνταξιούχους, ενώ μέχρι το τέλος του 2019 το καταργεί για τους υπόλοιπους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Μεγάλη εξαπάτηση αποτελεί και η «αναστολή» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά εκείνα, όπως είναι και το νησί μας, που δέχονται προσφυγικές ροές. Εξαπάτηση από τη μία γιατί δεν γίνεται κουβέντα για κατάργηση του μέτρου αλλά πάγωμα, παράταση εώς την εφαρμογή του για όσο διαρκεί το προσφυγικό πρόβλημα και από την άλλη γιατί ουσιαστικά η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι κρύβει τις πραγματικές ευθύνες που έχει για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, για τη συνέχιση του εγκλωβισμού χιλιάδων κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε κέντρα κράτησης στη Λέσβο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, για τις αποφάσεις που έχουν πάρει και υλοποιούν με όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, τις ΗΠΑ. Σ’ αυτή την κοροϊδία που ουσιαστικά λέει ότι για όσο υπάρχει προσφυγιά, όσο υπάρχει ξεριζωμός θα υπάρχει και μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά συμβολή και ευθύνες που θολώνουν τα νερά έχουν και διάφοροι φορείς και η δημοτική αρχή που παρουσιάζουν το όλο θέμα ως Νίκη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες να μην «πατήσουν την μπανανόφλουδα», να μην παραπλανηθούν από τις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης για το θέμα του ΦΠΑ που περιλαμβάνει μπόλικο περιτύλιγμα λαϊκισμού του τύπου «εμείς και όλη η Ε.Ε. χρωστάμε στους νησιωτές» και πολλά άλλα συναφή.

Να οργανώσουμε την πάλη μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την ανάκτηση των απωλειών, για μια ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.


            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ