Συνεχίζει το βιολί του ο Διαγόρας, μόνος πρώτος στην Α΄ Τοπική Λέσβου- Όλο το ρεπορτάζ από τους αγώνες σε Α, Β, Γ Τοπική Λέσβου

Συνέχισε  τον καλπασμό του ο Διαγόρας κερδίζοντας ένα ακόμη παιχνίδι παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας .


Αναλυτικό ρεπορτάζ από Α, Β, Γ Τοπική κατηγορία όπως το κατέγραψαν οι συνεργάτες μας από το www.scorelesvos.gr

Α΄ Τοπική Λέσβου

Συνέχισε  τον καλπασμό του ο Διαγόρας .

Επικράτησε με 3-1 τον Αχιλλέα κάνοντας καλή εμφάνιση ικανοποιώντας τους φίλους του.

Ο Μαλακός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με τον Π. Δελόλμα να τα διπλασιάζει. Στην επανάληψη ο Γρούβαςμείωσε για τον Αχιλλέα, όμως η πίεση των γηπεδούχων να κλειδώσουν την νίκη καρποφόρησε ξανά με τον Μαλακό ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-1.

Στον Παπάδο η αξιόμαχη Αν/ση Γέρας πήρε το ντέρμπι με τον Αιγέα και βρίσκεται εντός στόχων.
Δυνατό το παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Περισσότερες ευκαιρίες για γκολ έκαναν οι γηπεδούχοι, από τις πτέρυγες οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανοίξουν την σφικτή άμυνα της Γέρας χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Στρατής Χατζηκλειδαράς με την είσοδο του ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 49' με όμορφο συρτό διαγώνιο σουτ το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Παπαδάτος. Ο ίδιος παίκτης λίγο μετά έχασε τεράστια ευκαιρία να τα διπλασιάσει στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από καλή θέση. Ο Αιγέας διαμαρτύρεται για διπλό χέρι στην περιοχή πέναλτι, αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο. Λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Αφαλωνιάτης, ο οποίος δεν συγκράτησε τα νεύρα του και διαμαρτυρήθηκε στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Δυσκολίες βρήκε στον Πολιχνίτο ο Αίγειρος, αλλά μπόρεσε να νικήσει τον αξιόμαχο ΑΟΠ με 1-0 χάρις σε τέρμα που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο ο Σιβρής, το οποίο αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα σε βαθιά μπαλιά που έγινε με αποδέκτη τον Αλαγιάννη αμυντικός του Πολιχνίτου παρεμβλήθηκε στην φάση και στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα το κοντινό πλασέ του αντιπάλου είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Σιβρή .

Ο βοηθός σήκωσε την σημαία, για οφσάιντ, ο Σιβρής σκόραρε, όμως ο Δουκάκης αφού συμβουλεύτηκε τον επόπτη πήρε την φάση πάνω του κατακυρώνοντας το τέρμα και στέλνοντας τους γηπεδούχους πάνω του να διαμαρτυρηθούν. Εκτός από το γκολ ο Αίγειρος είχε περισσότερες φάσεις να κάνει γκολ, με κραυγαλέες αυτές των Βαμβουκλή, Αλαγιάννη, Βλαστέλλη, Πουλασιχίδη και Κατσαρού, όμως οι παίκτες του Παπαλόπουλου δεν τις αξιοποίησαν κατακτώντας στο τέλος μια αγχωτική νίκη.

Ο Πολιχνίτος έκανε δύο αξιόλογες φάσεις με Ντούμα καιΝικέλλη και θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Στην Αγιάσο ο Ατρόμητος με γκολ από αντίπαλο και συγκεκριμένα του Γραμμέλη πήρε το εκτός έδρας τρίποντο και βελτίωσε ακόμη περισσότερο την βαθμολογική του θέση. Παιχνίδι κέντρου η αναμέτρηση με καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο γηπεδούχος  με σημαντικές ελλείψεις βασικών παικτών (Ψαρρός, Κούτσας, Καλουτζής) το πάλεψε μέχρι το τέλος, έχασε πολλές καλές ευκαιρίες  και τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιώργου Βουρλήμε β΄ κίτρινη.

Την πρώτη νίκη ανάσα πήρε ο Παλλεσβιακός, καθώς επιβλήθηκε στην Θερμή του Αρίωνα με 2-1 και ελπίζει σε μια καλύτερη συνέχεια. Ο Τσομπανέλλης άνοιξε το σκορ για τον γηπεδούχο, όμως ο Σοφιάνης έφθασε στην ισοφάριση για λογαριασμό του Αρίωνα. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Μυλωνάς με πέναλτι που πήρε ο Σιαφάκας σε ανατροπή του, χαρίζοντας στην ομάδα του το τρίποντο. Ο Παλλεσβιακός τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες λόγω αποβολής των Σκούρα πριν από το νικητήριο τέρμα και τον Τσιακίρη με απευθείας λίγο πριν το τέλος.

Ωραίο παιχνίδι έγινε στην Μόρια με τον Κεραυνό των πολλών προβλημάτων να κερδίζει με 3-2 τον Οδ. Ελύτη και να παίρνει βαθιά  βαθμολογική ανάσα. Ο Δελόλμας έδωσε το προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα για να ακολουθήσουν άλλα δύο από τους Γιαννάκα και Μποντακόπουλο. Ο Ελύτης μείωσε με τον Αναιρούση σε 3-1 και ακόμη πιο πολύ με τον Βαριεμέζη ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μια περίπτωση πέναλτι.

Τα αποτελέσματα

Αν/ση Γέρας - Αιγέας    1-0
Όλυμπος - Ατρόμητος   0-1
Παλλεσβιακός - Αρίων 2-1
ΑΟΠ - Αίγειρος             0-1
Διαγόρας - Αχιλλέας      3-1
Αετός - Βύρων               3-0
Κεραυνός - Οδ. Ελύτης  3-2

Η βαθμολογία

1. Διαγόρας                     30      31-4
2. Αίγειρος                      26      45-3
3. Γέρα                            22      22-12
4. Aετός                          21      23-9
5. Αιγέας                         20      20-5
6. Βύρων                         13       8-15
7. Αχιλλέας                     13      10-26
8. Ατρόμητος                  12      12-16
9. Αρίων                          10      12-20
10. Πολιχνίτος                 10       8-15
11. Όλυμπος                     9        13-29
12. Κεραυνός                    7        11-26
13. Οδυσσέας Ε.               7        11-29
14. Παλλεσβιακός             3         9-29


Β Τοπική

Η μεγάλη νίκη της Φίλιας επί του Μεσοτόπου και η άνετη επικράτηση του Ανδρονικά μέσα στην Θερμή επί του Αία ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από τα σημερινά παιχνίδια της Β Τοπικής

ΑΟΒ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ 0-3

Επέστρεψε στις νίκες! 

Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα που την άφησαν πίσω βαθμολογικά, η Προοδευτική βρήκε πάλι τα πατήματα της και κέρδισε πριν από λίγο μέσα στα Βασιλικά τον ΑΟΒ με 3-0, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα.

Η εμφάνιση της ομάδας της Σκάλας ήταν αρκετά καλή και συνοδεύτηκε με φάσεις και τα τρία γκολ, όπου είχε ως αποτέλεσμα η νίκη να έρθει από το πρώτο μέρος. Ο Παπαναστασίου με πλασέ μετά από ασίστ του Ρωμαίου άνοιξε το σκορ και λίγο μετά η εδαφική υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε με το δεύτερο γκολ, το οποίο πέτυχε ο Λαζαρίδης με σουτ από πλάγια θέση και εκτός περιοχής.

Το 0-3 διαμόρφωσε στην επανάληψη ο Γιαννακός μετά από ασίστ του Ρωμαίου, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της νικήτριας με τρεις καλές στιγμές επίσης με σουτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία αφιέρωσαν την νίκη τους στον πρόεδρο Αχιλλέα Πεντάρη ο οποίος είχε ένα ατύχημα.

ΔΟΞΑ - ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ 1-1

Μοιρασιά  στο Πλωμάρι! 

Ισόπαλοι  με 1-1 έμειναν στο Πλωμάρι Δόξα -  Αλκιβίάδης παίρνοντας από έναν βαθμό  σε ένα παιχνίδι, όπου οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή χάνοντας πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα τα τρία δοκάρια από τουςΒελούτσο, Χαλδέζο και Ευριπιώτη ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με τον Βελούτσο στην συμπλήρωση του 20ολεπτου αλλά δεν πήραν στο τέλος την νίκη. Από την άλλη ο Αλκιβιάδης έμεινε με δέκα παίκτες με το ξεκίνημα σχεδόν του ματς (10'), όταν ο Γονιδέλλης δεν πρόσεξε γυρίζοντας την μπάλα στον Δάλλα, ο οποίος εκτός περιοχής έχοντας να αντιμετωπίσει την πίεση αντιπάλου τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με δέκα στο γήπεδο και ο Σπέρκος να αναγκαστεί να βάλει στο παιχνίδι τον νεαρό Νίκο Σπέρκοκαι να βγάλει τον Σωκράτη Σαμαρά. Στην επανάληψη η ομάδα του Κ. Τρίτος ισορρόπησε το παιχνίδι, το  έφερε στα μέτρα της  αλλά η Δόξα ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Ο Αλκιβιάδης ευτύχησε να ισοφαρίσει  με πέναλτι που κέρδισε ο Ζήσης και εκτέλεσε ο Ανήφορος, τον βοήθησαν και οι αλλαγές του προπονητή να τα καταφέρει. Το παιχνίδι μέχρι το τέλος ήταν ανοιχτό, όμως οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 10λεπτο  άγγιξαν το γκολ σε δύο καλές στιγμές με τους Παλαμίδα και Ανήφορο, όμως το σκορ δεν άλλαξε. 


Στην Φίλια

Στην Φίλια η τοπική ομάδα ήταν πολύ καλύτερη του Μεσοτόπου ο οποίος δεν δικαιολόγησε την βαθμολογική του θέση χάνοντας εύκολα από τους γηπεδούχους. Ο Κατσιάνος άνοιξε το σκορ στο 25ο, ο Καλούλι με πέναλτι στο 60ο έκανε το 2-0 και ο ίδιος παίκτης στο 67ο διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Στη Θερμή

Στη Θερμή ο Μάκης Σαμπάνης ήταν μια ομάδα μόνος του επιθετικά και με τέσσερα δικά του γκολ οδήγησε τον Ανδρονικά σε εύκολη νίκη με 4-1 επί του Αία, μια νίκη που τον φέρνει μόνο πρώτο. Ο Σαμπάνης άνοιξε το σκορ στο 25ο με πέναλτι, αλλά στο 40ο η ομάδα των Παρακοίλων έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα της Καφαλούκου ο οποίος έβρισε αντίπαλο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης όμως ο Σαμπάνης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πατσέλα ο οποίος αποβλήθηκε και ευστοχώντας έκανε το 2-0. Από κει και πέρα μέσα σε ένα πεντάλεπτο, στο 56 και στο 60 ο έμπειρος επιθετικός έκανε το 4-0, για να διαμορφώσει το τελικό 1-4 ο Λυμπέρης στο 85ο.

Στο Ίππειος

Στο Ίππειος ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον Απόλλων Δαφίων και με γκολ του Τσιβγούλη πήρε το τρίποντο, ενώ επεισοδιακό παιχνίδι έγινε στην Άντισσα (το γήπεδο Ερεσού έχει υποστεί ζημιές από την προχθεσινή βροχόπτωση) όπου ο Παπανικολής αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με αντίπαλο τα Λιονταράκια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καραμηνά, στην φάση αυτή αποβλήθηκε ο Αγγελής των γηπεδούχων διότι έβρισε τα θεία και ο Παπανικολής έμεινε με δέκα στο γήπεδο. Στην  επανάληψη ο διαιτητής Βλουτέλλης απέβαλλε  και  τον Γονιδέλλη από πλευράς Παπανικολή, με αποτέλεσμα οι φίλοι της ομάδας της Ερεσού να ρίξουν αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο,  προς τον βοηθό, Σαρρή  και ο διαιτητής να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι.

Όταν το ξεκίνησε και πάλι, τα Λιονταράκια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Καραγιάννη σκόραραν και πήραν τον βαθμό σε ένα δυνατό παιχνίδι το οποίο είχε από όλα.


Αποτελέσματα

Παπανικολής - Λιονταράκια            1-1
Φίλια - ΑΟΜ                                    3-0      
Αίας - Ανδρονικάς                            1-4  
Αστέρας Ιππ. - Απόλλων Δ.             1-0
Δόξα - Αλκιβιάδης                1-1
ΑΟΒ - Προοδευτική             0-3     


Γ΄ κατηγορία

Με τα παιχνίδια Ταξιάρχης - Καραβαγγέλης 1-0 και Ορφέας Άντισσας -  Ορφέας  Κεραμειών 1-4 ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, με τον Ταξιάρχη να οδηγεί την κούρσα.

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ - ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ  1 – 0

Ένα γκολ ήταν αρκετό!

Ένα γκολ έκρινε την σημερινή συνάντηση του Ταξιάρχη με τον Καραβαγγέλη στο γήπεδο του Μανταμάδου. Σκόρερ ήταν ο Θόδωρος Ψευτέλλης, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ με απευθείας κτύπημα κόρνερ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το γκολ αυτό στάθηκε αρκετό να χαρίσει στους γηπεδούχους την νίκη την οποία ήθελαν πολύ. Ο νικητής ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια, είχε κάποιες ευκαιρίες οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κλουμιδιώτη. Κάποιες καλές στιγμές είχε και ο φιλοξενούμενος .

ΟΡΦΕΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ - ΟΡΦΕΑΣ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ  1 – 4

Πέρασε με το πάσο του!

Δεν συνάντησε  ιδιαίτερα προβλήματα ο Ορφέας Κεραμειών να νικήσει μέσα στην Άντισσα τον συνονόματο του Ορφέα με 1-4 και να είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Ο νικητής προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με τέρματα τωνΓιαλαμά, Πρέντι, ακολούθως με το ξεκίνημα στο 2ο σε σέντρα από τον Καμάτσο ο Θεοδώρου, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα, με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη στο 0-3 . Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν και μείωσαν δέκα λεπτά πριν από το τέλος με γκολ από τον γερόλυκο Γιάννη Λημνιό, αλλά λίγο μετά πάλι ο Θεοδώρου με σουτ σε πάσα του Μυστεγνιώτη ολοκλήρωσε την νίκη της ομάδας του κάνοντας το τελικό 1-4. Η διοίκηση της ομάδας των Κεραμειών θέλησε να ευχαριστήσει την διοίκηση του Ορφέα Άντισσας για την φιλοξενία και τόνισε ότι ο αγώνας ήταν μια γιορτή στην Άντισσα, αφού αρκετός κόσμος και οι ακαδημίες με μικρά παιδιά βρέθηκαν στο γήπεδο σήμερα και παρακολούθησαν την αναμέτρηση .

Τα αποτελέσματα

Μακαρέας - Έφηβος             6-2
Ταξιάρχης - Καραβαγγέλης  1-0
Ορφέας Αντ .- Ορφέας Κερ. 1-4
Αρίων Παλ.- ΑΟ Ανάξου      3-0

Ρεπό Ατρόμητος

Βαθμολογία

Σε 6 αγώνες


1. Ταξιάρχης                             15      10-5
2. Ορφέας Κερ.                        14       14-3
3. Αρίων Π.                               9          7-3
4. Γερμ. Καραβαγγέλης            9        11-7
5. Ατρόμητος Αγ. Μαρ.            8          6-4
6. Άναξος                                  6          5-6
7. Μακαρέας                             4          8-8
8. Ορφέας Αντ.                         1         2-14
9. Έφηβος                                 0         4-17