Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του ADS η Κινητή Μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου» θα βρίσκεται στη Πλατεία Σαπφούς

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής:


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), 
διοργανώνουμε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, των κατοίκων μας, σε 
συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την ActionAid, συμμετέχοντας και εμείς ως Δήμος στον παγκόσμιο κοινό σκοπό προκειμένου  να δημιουργηθεί μία αλυσίδα ζωής με στόχο να μηδενιστούν οι νέες μολύνσεις, να μηδενιστούν οι θάνατοι από το AIDS, να μηδενιστούν οι διακρίσεις και να πάψει η λαθεμένη αντίληψη ότι τάχα το AIDS είναι η νόσος των ομοφυλοφίλων. 

Ειδικότερα, η Κινητή Μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου» θα βρίσκεται τη Πέμπτη, 
1/12/2016, από τις 17:00 ως τις 21:00, στη Πλατεία Σαπφούς, προκειμένου να 
διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, όσον αφορά στους τρόπους μετάδοσης, αλλά και 
πρόληψης του ιού HIV.  

Η δράση θα πλαισιωθεί από το μουσικό συγκρότημα “Tempo Tibre”, το οποίο 
αφιλοκερδώς, θα προσφέρει τις μελωδίες του στο νεανικό κοινό.

Θυμίζω ότι:  η 1η Δεκέμβρη, καθιερώθηκε ως  Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑIDS, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Έκτοτε κάθε χρόνο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη φορείς και οργανώσεις την μέρα αυτή  χρησιμοποιούν όσα μέσα μπορούν για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον ιό του HIV.

Οι βασικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη και το AIDS από το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν πως: 
“Μπορεί να μεταδοθεί μέσω της χωρίς προφυλακτικό σεξουαλικής επαφή ή μέσω της από κοινού χρήσης αιχμηρών αντικειμένων (ξυραφάκια, βελόνες, σύριγγες) με HIV οροθετικό άτομο και από μία HIV οροθετική μητέρα στο νεογνό κατά τη διάρκεια της κύησης, του τοκετού και του θηλασμού. Ο ιός ΔΕΝ μεταδίδεται μέσω της καθημερινής κοινωνικής επαφής (χειραψία, αγκαλιά, φιλί στο μάγουλο), των κουνουπιών ή άλλων εντόμων, της από κοινού χρήσης οικιακών σκευών, του σάλιου, των δακρύων, του ιδρώτα, του αέρα ή του νερού.” 


Από καρδιάς ευχαριστούμε τους Γιατρούς του Κόσμου, την Action Aid και το μουσικό συγκρότημα “Tempo Tibre”, για την ενεργή συμμετοχή  και την βοήθεια, στην δράση μας αυτή»