Μυτιλήνη: Αθώος ο 42χρονος…που συνελήφθη με αεροβόλα τύπου airsoft στο λιμάνι- Το λιμενικό μπέρδεψε τα αεροβόλα με κανονικά όπλα



ΑΘΩΟ έκρινε τον Δικαστήριο, τον 42χρονο που είχε συλληφθεί το προηγούμενο Σάββατο στο Λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν ελεγχόμενο κατά την επιβίβαση του στο πλοίο για Πειραιά διαπιστώθηκε ότι μετέφερε όπλα και πυρομαχικά.

Στον κατηγορούμενο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών και παράνομης οπλοφορίας. Το φως της δημοσιότητας είχαν δει ποικίλες αναφορές που έκαναν λόγο για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, αφού οι διωκτικές αρχές βιάστηκαν να θριαμβολογήσουν κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, για την καταπολέμηση οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Στο ακροατήριο του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου όμως, αποδείχθηκε ότι η αλήθεια ήταν διαφορετική, αφού ο κατηγορούμενος ήταν διακεκριμένο μέλος της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μάλιστα διέθετε νόμιμη άδεια κατοχής και οπλοφορίας, την οποία βέβαια επέδειξε στις αρχές χωρίς –άγνωστο γιατί- να ληφθεί υπόψη.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι τελικά ο 42ος είχε μονάχα ένα σκοπευτικό πιστόλι, αφού όλα τα άλλα ευρήματα του ελέγχου αποδείχθηκε ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν πραγματικά πυροβόλα όπλα, αλλά κοινά αεροβόλα τύπου airsoft, που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι της αεροσφαιρισης, που ως διαδεδομένο άθλημα σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται από τοπικό σύλλογο και στη Μυτιλήνη. Τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκε ο δικηγόρος Μυτιλήνης Νίκος Χωριατέλλης.

Πηγη lesvosnews.net