“Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ” -Τρίτη 3 Ιανουαρίου-Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι


Δύο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την Τρίτη 3 ιανουαριου!!!

12.00 και στις 18.00

Τιμή εισιτηρίου 10€

και 7€ για γκρουπ των 20 ατόμων

Με την ευγενική υποστήριξη της LesvosPost Media

Λίγα λόγια για το έργο . . .

Πώς μπορεί ένα μαγικό βιολί να φέρει τα πάνω κάτω στις εποχές του χρόνου;
Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε μόνο καλοκαίρι; 

Η απάντηση κρύβεται στο ονειρεμένο δάσος όπου ζουν τέσσερα εργατικά μυρμήγκια – φύλακες ενός μαγικού βιολιού με τη δύναμη να ελέγχει τις εποχές του χρόνου.

Τα μυρμηγκάκια έρχονται αντιμέτωπα με τον τρελό καλλιτέχνη και τραγουδισταρά  Τζίτζικα, που η πλεονεξία του τον οδηγεί να αρπάξει το μαγικό βιολί  από τη μυστική κρύπτη της μυρμηγκοφωλιάς και με τη βοήθειά του να γίνει βασιλιάς των εποχών επιβάλλοντας παντοτινό καλοκαίρι! Ο δύστροπος βασιλιάς Τζίτζικας μετατρέπει τα μυρμήγκια σε υπηρέτες του και απαιτεί να τον ακολουθήσουν σε μία ξέφρενη μουσική πανδαισία! Ο εγωισμός, όμως  και η ματαιοδοξία του παλαβιάρη σταρ ξεπερνούν κάθε όριο με αποτέλεσμα τα μυρμήγκια να αγανακτήσουν και να κηρύξουν επανάσταση εναντίον του! Θα καταφέρουν τα πολυμήχανα μυρμήγκια να πάρουν πίσω το μαγικό βιολί και να επαναφέρουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου; Θα τα βοηθήσει άραγε η καλή τους νεράιδα;

Με εφαλτήριο το γνωστό μύθο του Αισώπου «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας» πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί – ηθοποιοί - τραγουδιστές, παρουσιάζουν ένα  διαδραστικό,  μουσικοθεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους γεμάτο περιπέτεια, ανατροπές, γέλιο και απλά… αλλά σημαντικά μηνύματα όπως η φιλία, η δημοκρατία και η οικολογία. Έχοντας ως κύριο όπλο τους τη μουσική και παίζοντας ζωντανά επί σκηνής μια πλειάδα μουσικών οργάνων (βιολί, πιάνο, κρουστά, κόντρα μπάσο, μεταλλόφωνο, κιθάρα, φλάουτο)  καταφέρνουν όχι μόνο να ψυχαγωγήσουν αλλά και να εισαγάγουν αβίαστα τα παιδιά στον υπέροχο και μαγικό κόσμο της μουσικής!

Δυο παραστάσεις στις 12.00 και στις 18.00.

Τιμή εισητηρίου 10€

και 7€ για γκρουπ των 20 ατόμων

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση - Σκηνοθεσία : Γιώργος Χατζής
Κείμενο - Στίχοι  τραγουδιών - Σύλληψη : Πελαγία Πλαγιανάκου - Γιώργος Χατζής
Κοστούμια : Μαρία Αθανασοπούλου
Σκηνικά : Γιάννης Χατζής - Πελαγία Πλαγιανάκου
Χορογραφίες : Δέσποινα Τσουκαλά - Πίπερη
Φωτισμοί: Σωτήρης Μάκκας
Γραφικά : Νίκος Τσάφος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σταρόβας
Παίζουν οι: Γιώργος Χατζής, Πελαγία Πλαγιανάκου, Σοφία Παπουλάκου, Απόστολος Παπαπέτρος, Οδυσσέας Αποστολόπουλος. 


Λίγα λόγια για το έργο . . .

Αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας  το μύθο του Αισώπου ‘’ ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας ‘’,  ο Γιώργος Χατζής (μουσικοσυνθέτης, ηθοποιός και μαέστρος των Αγάμων Θυτών)  και η Πελαγία Πλαγιανάκου (ηθοποιός, φιλόλογος, συγγραφέας )  δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό παραμύθι  έχοντας ως  κύριο όπλο τους  τη δύναμη της μουσικής, το χιούμορ αλλά και την  θεατρικότητα  που ευαισθητοποιεί  μικρούς και μεγάλους.


Το έργο διαδραματίζεται στο ονειρεμένο δάσος όπου ζουν τέσσερα εργατικά μυρμήγκια – φύλακες ενός μαγικού βιολιού με τη δύναμη να ελέγχει τις εποχές του χρόνου. Ο Τζίτζικας  (Γιώργος Χατζής)  καταφέρνει να αρπάξει  το μαγικό βιολί  από  τη μυρμηγκοφωλιά και να επιβάλει  για πάντα  την αγαπημένη του εποχή, το καλοκαίρι. Γίνεται βασιλιάς του δάσους και μετατρέπει  τα μυρμήγκια σε υπηρέτες του, ενώ παράλληλα βάζει στόχο  να τους μάθει να παίζουν μουσική και να τραγουδούν σαν τον ίδιο. Ταυτόχρονα, εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής παρουσιάζοντας  ζωντανά επί σκηνής μουσικά όργανα όπως  το βιολί, το πιάνο, το  φλάουτο, το κοντραμπάσο, την κιθάρα και τα κρουστά αναφέροντας  διδακτικά τις ιδιότητές τους  αλλά και λίγα λόγια για την ιστορία τους. Αρχικά, τα τέσσερα μυρμήγκια τον υπακούουν τυφλά. Υπνωτισμένα από τη μαγεία του βιολιού  παίζουν και τραγουδούν ό,τι τους ζητήσει. Όταν όμως η ματαιοδοξία, ο εγωισμός και οι παράλογες απαιτήσεις του Τζίτζικα ξεπεράσουν κάθε όριο, τα τέσσερα μυρμήγκια αποφασίζουν να επαναστατήσουν.   Αρχηγός της  οικογένειας  των μυρμηγκιών  και βασικός υποκινητής της επανάστασης εναντίον του βασιλιά Τζίτζικα είναι η Μυρμήγκω  (Πελαγία Πλαγιανάκου μεταλλόφωνο - τραγούδι ) . Ο Μυρμηγκούλης  ( Οδυσσέας Αποστολόπουλος πιάνο – τραγούδι ) ο πιο λιχούδης αλλά και ο πιο αφελής μαρτυρά τα μυστικά της οικογένειας   στον Τζίτζικα. Η Μυρμηγκούλα ( Σοφία Παπουλάκου τραγούδι – κρουστά ), νοικοκυρά και  μαγείρισσα της μυρμηγκοφωλιάς,  φημίζεται για τα πεντανόστιμα γλυκά  της σε όλο το δάσος! Τέλος,  ο Μυρμηγκάρας ( Απόστολος Παπαπέτρος κοντραμπάσο – τραγούδι ) είναι  ο τεμπέλης υπναράς της οικογένειας…. Όλοι μαζί προσπαθούν να πάρουν πίσω το μαγικό βιολί από τον Τζίτζικα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος  τη δύναμη του μαγικού αυτού οργάνου έχει μετατραπεί σε έναν  αδιάλλακτο, τρελό καλλιτέχνη αλλά και εγωιστή δυνάστη. Ως από μηχανής θεός,  η νεράιδα του δάσους ( Πελαγία Πλαγιανάκου σε διπλό ρόλο ) θα βοηθήσει τα μυρμήγκια να παγιδέψουν τον Τζίτζικα, να ξανακερδίσουν  το μαγικό βιολί  και έτσι να επαναφέρουν την τάξη στην φύση περνώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, σημαντικά μηνύματα για την οικολογία, τη δημοκρατία και τη φιλία. Έτσι λοιπόν μέσα από ανατροπές, περιπέτεια και γέλιο πέντε δεξιοτέχνες – μουσικοί – ηθοποιοί καταφέρνουν όχι μόνο να ψυχαγωγήσουν αλλά και να εισαγάγουν αβίαστα  μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της μουσικής.