243.000€ στο Κοινωνικού Φαρμακείου και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου για 3 χρόνια

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:


«Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας, ότι εγκρίθηκαν οι προτάσεις  που υποβάλαμε  στις 30/9, ως Οργανισμός, δηλαδή  το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου,  στα πλαίσια της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Βορείου Αιγαίου,  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για την χρηματοδότηση του Κοινωνικού μας Φαρμακείου και του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, συνολικού προϋπολογισμού 243.000,00 €, για τρία έτη. 

Όπως όλοι γνωρίζουν, κάνουμε ότι μπορούμε ως Δήμος Λέσβου, προκειμένου να μην παλεύουν μοναχοί οι συνάνθρωποι μας, μέσα στα αδιέξοδα που η καταραμένη φτώχια  δημιουργεί. Οι εμπνευστές και εφαρμοστές της οποίας, αμετανόητοι και ανεγκέφαλοι, την μόνη δυνατότητα που μας παρέχουν, είναι τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την φτώχεια,  την ίδια χρονική στιγμή που δυστυχώς ωθούν στην μεγαλύτερη εξαθλίωση ένα μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του Δήμου μας.

Και οι Κυβερνώντες μας; Άβουλοι και μοιραίοι και αυτοί όπως και οι άλλοι-προηγούμενοι και..επόμενοι-, με μόνη διαφορά ότι οι σημερινοί «κλαίνε» στα τηλεοπτικά παράθυρα….για το χάλι μας, σε αποθέωση του απόλυτου παραλογισμού! Και εμείς ως Δημοτική αρχή, να τρέχουμε πίσω από το τέρας της φτώχιας, χωρίς να το προλαβαίνουμε, αλλά μιας και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων δομών, αφού τις λειτουργούμε εδώ και τέσσερα χρόνια ως Οργανισμός, με 680 περίπου ωφελούμενους, διεκδικήσαμε και καταφέραμε την χρηματοδότηση τους,  συνυπολογίζοντας και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, μήπως και  καταφέρουμε να δώσουμε την συνέχιση μιας ανάσας, σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους κατοίκους του Δήμου μας. Δεν είναι ένα τραγικό «αφήγημα» τα όσα αναφέρω, είναι η πραγματικότητα μας. Μια πραγματικότητα που παλεύουμε και θα παλέψουμε ως Δημοτική αρχή, με όποιο τρόπο και όποιο μέσον έχουμε την δυνατότητα.»