ΤΩΡΑ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ: Αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά με προσφυγικές ροές- Δεν αυξάνεται το ΦΠΑ στην Λέσβο στο 24%

Δύο εξαγγελίες περιείχε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την διανομή 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ.  χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του αν. Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε την διανομή σε χαμηλοσυνταξιούχους της υπεραπόδοσης των εσόδων υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για την 13η σύνταξη, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι, κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να επιστρέφεται σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Εχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη σε συνταξιούχους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Αποφασίσαμε την άμεση διοχέτευση 617 εκ. ευρώ, από το πλεόνασμα του 2016, για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Στη πράξη, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη στους συνταξιούχους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

617 εκατ ευρώ σε 1 εκατ 600 χιλιάδες συνταξιούχους με συντάξεις κάτω από 850 ευρώ
Η διανομή θα γίνει αντισυμμετρικά από κάτω προς τα πάνω.

Για αρκετές χιλιάδες θα είναι ακόμη και πολλαπλάσια από την σύνταξή τους με κατώτατο ποσό τα τα 300 ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Προχωράμε επίσης στην αναστολή της προγραμματισμένης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αν. Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε επίσης και μέτρα στήριξης των νησιών της πρώτης γραμμής, που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Τα νησιά,του Βόρειου & του Ανατολικού Αιγαίου αποφασίσαμε να αναστείλουμε, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, την αύξηση του ΦΠΑ

Την εξίσωση ΦΠΑ θα εφαρμόσουμε όχι όμως την ώρα που τα νησιά σηκώνουν όλο το βάρος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Και κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας:


Τις μέρες αυτές διανύουμε τα τελευταία μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου.Με πίστη στις δυνάμεις μας,δικαιοσύνη & αλληλεγγύη,θα τα καταφέρουμε.