ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017…απο τον Παναγιώτη Σκορδά

Παναγιώτης Σκορδάς: ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017.


Παναγιώτης Σκορδάς: ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017. Γράμματα.Τέχνες.Πολιτισμός, Εκδόσεις Μύθος, Μυτιλήνη, σελ. 435, τιμή 15 €

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση οι Λεσβιακές εκδόσεις «Μύθος» παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο του Παναγιώτη Σκορδά, «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017. Γράμματα. Τέχνες. Πολιτισμός».

Ο Παναγιώτης Σκορδάς, εκπαιδευτικός, δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας και συγγραφέας συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση των «Ημερολογίων» στο νησί μας, ξεκίνησε να εκδίδει το δικό του Λεσβιακό Ημερολόγιο από το 2011. Ο τόμος του 2017 εκδόθηκε από τον «Μύθο», που έχει στο ενεργητικό του άλλα τέσσερα Λεσβιακά βιβλία.

Το «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017» αριθμεί 435 σελίδες, είναι γραφιστικά ανανεωμένο και θεματικά εμπλουτισμένο με νέες στήλες και νέους συνεργάτες. Φιλοξενεί 41 εργασίες Λεσβιακού ενδιαφέροντος, μοιρασμένες στις παρακάτω ενότητες: Πρώτη Γραφή-Πρώτη Ανάγνωση, Πρόσωπα, Ανθρωπολογία, Λαογραφία, Αρχαία Ιστορία, Νεότερη ιστορία, Αρχαιολογία, Λογοτεχνία, Γραμματολογία, Η Λέσβος, ο χρόνος, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους.

Στις σελίδες βρίσκουμε ένα αφιέρωμα στη σπουδαία ιστορικό Ευρυδίκη (Ρούρα) Σιφναίου, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Επίσης, προστέθηκε η νέα  στήλη «Άνθρωποι που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε». Γράφουν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζούρος και ο  Τάκης Χατζηαναγνώστου.

Συνολικά στο Ημερολόγιο συνεργάζονται 50 συγγραφείς, εικαστικοί, συλλέκτες, ερευνητές και μελετητές του Λεσβιακού πολιτισμού.

Προλογίζουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς.

Το  «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017» κυκλοφορεί σε ειδικό τυπωμένο κουτί και αποτελεί την καλύτερη πρόταση για δώρο τόσο για τις ημέρες των γιορτών όσο και για τον υπόλοιπο χρόνο.
Η απαιτητική, προσεγμένη και πολυδάπανη έκδοση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια φιλόμουσων χορηγών που προαγόρασαν το βιβλίο. Οι εκδόσεις «Μύθος» ευχαριστούν τους χορηγούς για την οικονομική τους στήριξη και την ηθική τους ενθάρρυνση.


Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης και στην Αθήνα στον «ΙΑΝΟ»