ΣΟΚ στην Τουρκία: Τρομοκράτες έσπειραν τον θάνατο κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας- Τουλάχιστον 13 οι νεκροί (vid)

Έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο δίπλα στο γήπεδο της Μπεσίκτας.


Τα τουρκικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 23 και εκδηλώνονται φόβοι ότι μπορεί να φτάσουν τους 50
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η έκρηξη σημειώθηκε, δύο ώρες μετά τη λήξη του αγώνα ποδοσφαίρου με την Μπούρσασπορ.  

Tο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε πριν από λίγο ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον έκανε λόγο για 38 τραυματίες.  Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε γνωστό ότι περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν επισημαίνοντας ότι δεν είχε πληροφορίες για νεκρούς στην επίθεση.

Για τρομοκρατική ενέργεια είχε κάνει λόγο λίγη ώρα πριν  ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. 

  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.  Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.  Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς ότι σημειώθηκαν 2 εκρήξεις.  H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.







Οι θανάσιμες επιθέσεις στην Τουρκία φέτος

20 Αυγούστου: Σε δεξίωση γάμου – 30 νεκροί στην περιοχή Γκαζιάντεπ  
30 Ιουλίου: 35 Κούρδοι νεκροί από επίθεση του τουρκικού στρατού
29 Ιουνίου: 41 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk
13 Μαρτίου: 37 νεκροί από παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσαν Κούρδοι βομβιστές αυτοκτονίας στην Αγκυρα
17 Φεβρουαρίου: 28 νεκροί σε επίθεση σε στρατιωτικό κονβόι στην Αγκυρα

Στο PKK οι υποψίες λέει Τούρκος δημοσιογράφος


Ο Ερντάλ Γκιουβέν, Τούρκος δημοσιογράφος, μιλώντας στον Guardian εξηγεί: "Οι πρώτες υποψίες στρέφονται στο PKK (σ.σ. Εργατικό Κουρδικό Κόμμα) ή σε μια συγγενή οργάνωση την ΤΑΚ, τα οποία στοχεύουν πάντα αστυνομικούς και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες επιθέσεις στην Άγκυρα. Ο άλλος ύποπτος το "Ισλαμικό Κράτος", επιτίθεται αδιάκριτα. Δεν τους νοιάζει αν θα σκοτωθούν πολίτες. Αυτή η επίθεση μοιάζει να στρέφεται αποκλειστικά κατά της αστυνομίας."