Θλίψη στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης για τον χαμό του Μάριου και της Δήμητρας-Ημέρα μνήμης η 12/12 και ονοματοδοσια σε αίθουσες

Ανακοίνωση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης


Μετά το σοκ και την οδύνη που προκάλεσε στη σχολική μας κοινότητα η πρόωρη απώλεια των δυο εξαίρετων μαθητών μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης συνεδρίασε και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για το δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, προκαλώντας το τραγικό χαμό δύο μαθητών μας, του Μάριου και της Δήμητρας. Τέτοιες στιγμές τα λόγια δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο από την απίστευτη τραγωδία. Η πρόωρη απώλεια των δυο υπέροχων μαθητών θλίβει βαθύτατα όλη τη σχολική μας κοινότητα γιατί επρόκειτο για δυο παιδιά γεμάτα ζωντάνια, χαρά, αγάπη για τη ζωή και γεμάτα όνειρα για το μέλλον τους. Ήταν δυο παιδιά που παρακολουθούσαν ανελλιπώς τα μαθήματά τους, συμμετέχοντας ενεργά  στη μαθησιακή διαδικασία καθώς και στις εκδηλώσεις του σχολείου με όρεξη και διάθεση για δημιουργία, κοινωνικότητα και καλοσύνη.

Αποστέλλουμε θερμότατα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών. Κουράγιο και δύναμη σε όλους τους συγγενείς, φίλους και συμμαθητές του Μάριου και της Δήμητρας. Καλό σας ταξίδι ….

Επίσης, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης αναλογιζόμενος την τραγικότητα του συμβάντος αλλά και στα πλαίσια της ευρύτερης Παιδείας, που κάθε σχολείο θα πρέπει να παράσχει, αποφάσισε:

Εις μνήμην των δυο μαθητών, να ονοματοδοτήσει με τα ονόματά τους την αίθουσα διδασκαλίας του τμήματός τους.

Να ορίσει τη 12η Δεκεμβρίου (ημέρα που συνέβη το τραγικό ατύχημα) ως ημέρα πένθους και μνήμης για το σχολείο μας αλλά και  «Ημέρα ενημέρωσης σωστής Οδικής Συμπεριφοράς». Έτσι στο εξής κάθε 12/12 στη μνήμη των δυο μαθητών μας θα διοργανώνουμε στο σχολείο μας ενημερωτικές δράσεις σχετικά με την οδική συμπεριφορά, την υπεύθυνη οδήγηση και την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας ώστε στο μέλλον να μη θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα».        

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης