Επιτέλους… πρώτη νίκη εντος για τον Αιολικό – Αιολικός-Παναργειακός 1-0- Εννοημένος από τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Ευνοημένο βγάζει η 11η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής στον 3ο όμιλο τον Αιολικό Μυτιλήνης μετά την νίκη επί του Παναργειακου στα Λουτρά με 1-0.


Στην 10η αγωνιστική στον 3ο όμιλο είχαμε 4 ισοπαλίες και 3 νίκες για Αιολικό, Χαλκιδα, Αστερ. Αμαλιάδας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την πρώτη φετινή εντος έδρας νίκη του Αιολικό όπως το έγραψε το www.scorelesvos.gr:

Γούρικο αποδείχτηκε τελικά το γήπεδο των Λουτρών για τον Αιολικό, ο οποίος κατάφερε σήμερα να πάρει την πρώτη του εντός έδρας νίκη, μετά από τέσσερις σερί ισοπαλίες μέσα στον Ταρλά.

Το τρίποντο απέναντι στον Παναργειακό με 1-0 ήρθε με πολύ άγχος αλλά ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, με τους παίκτες του Αιολικού να καταθέτουν ψυχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ξεπερνάνε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν όλη την περασμένη εβδομάδα.

Προβλήματα που είχαν να κάνουν με τραυματισμούς και έλλειψη σωστής προετοιμασίας, με τις προπονήσεις να γίνονται με 10 και 12 παίκτες, όσοι είχαν απομείνει δηλαδή. Μια νίκη που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, και απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρά την βαθμολογική του θέση, έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Πέρα βέβαια από τη νίκη, ο Αιολικός είχε και διαστήματα όπου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, βγάζοντας ποιότητα στο παιχνίδι του και θα μπορούσε να έχει σκοράρει και άλλα γκολ αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Το δεκάλεπτο της «φωτιάς» 


Ο Πολλαετίδης όλη την εβδομάδα είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με πολλούς παίκτες να είναι τραυματίες, μπαίνοντας τις τελευταίες δυο μέρες σε κανονικούς ρυθμούς,   ενώ κάποιοι δεν πρόλαβαν καν να μπουν στην αποστολή. Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τον Αιολικό να κυριαρχεί μεν, να έχει κλείσει στα καρέ το Άργος αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα τους. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε στο 16ο να σκοράρουν όταν σε μια αντεπίθεση ο Φωκαίδης βρέθηκε απέναντι από τον Ζαχαρή αλλά πλάγια, με το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ο Αιολικός απάντησε με κεφαλιά του Μπουρού που πέρασε άουτ, είχε καλή στιγμή με τον ίδιον αλλά το πλασέ του πρόλαβαν οι αμυντικοί και έδιωξαν, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Χρήστου σε  δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει χάνοντας καλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη ο Αιολικός μπήκε πολύ δυνατά και είχε ένα δεκάλεπτο «φωτιά».

Στο 46ο ο Μπουρούς έχασε μοναδική ευκαιρία αφού μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα σε σέντρα του Χρήστου δεν έκανε καλά την προβολή προς εστίας, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως πήρε το αίμα του πίσω όταν ο Ευσταθίου τον έβγαλε με κάθετη πάσα απέναντι από το τέρμα και πλασάροντας έκανε το 1-0. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν από το καβούκι τους, ο Αιολικός έβγαινε με ευκολία στο γκολ, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν μπορούσε να ολοκληρώσει με επιτυχία. Έτσι το ρευστό 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τα τελευταία λεπτά να παίρνουν δραματική μορφή, χωρίς ωστόσο ο Παναργειακός να απειλεί, ενώ αντίθετα ο Μπουρούς είχε 1-2 καλές στιγμές για να καθαρίσει το παιχνίδι χωρίς όμως να τα καταφέρει. 

Αιολικός: Ζαχαρής, Ιωαννίδης, Κρητικός, Τάχιας, Κεσίδης, Κριπιντήρης, Ευσταθίου(87 Λαλάς), Μπουρούς, Παληγιώργος, Χρήστου (76 Μίχος), Μανουσάκης

Παναργειακός: Σαχλαμίδης Σιάτρας Μηλιώτης Καβρικ(55 Φλεβάρης Χ) Φίλης Καψιόχας( 70 Φασουλής) Φωκαιδης Χαρίτος Ανδριόπουλος Πούτσης Καρέλης(80 Κυριακόπουλος)

Αποτελέσματα:

 3ος όμιλος

Τσικλητήρας Πύλου-Παναρκαδικός 0-0
Αιολικός-Παναργειακός 1-0
Αστέρας Αμαλιάδας-ΑΟ Λουτράκι 2-0
Αχαϊκή-Ένωση Ερμιονίδας 0-0
ΑΟ Ζευγολατιού-ΑΟ Χαλκίς 0-1
Θήβα-ΠΑΟ Βάρδας 0-0
Δόξα Μεγαλόπολης-Φωστήρας 0-0

Ρεπό: Παναχαϊκή