Αναγνώριση του χρόνου διδασκαλίας στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Αναγνώριση του χρόνου διδασκαλίας στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Λέσβου ως χρόνου προϋπηρεσίας τους


Αναγνώριση του χρόνου διδασκαλίας στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κα Αναστασία Αντωνέλλη, έστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου Κωσταντίνο, την παρακάτω επιστολή, με θέμα την αναγνώριση του χρόνου διδασκαλίας των διδασκόντων στα Κοινωνικά Φροντιστήρια των Δήμων, εθελοντών καθηγητών, ως χρόνου προϋπηρεσίας τους.

ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Παιδείας κ. κ. Γαβρόγλου Κωσταντίνο,
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι 151 22, Αθήνα

Κοινοποίηση: Πρόεδρο ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη Γεώργιο

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση του χρόνου διδασκαλίας των διδασκόντων στα Κοινωνικά Φροντιστήρια των Δήμων, εθελοντών καθηγητών, ως χρόνου προϋπηρεσίας τους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

            Όπως είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε, σε πολλούς Δήμους της χώρας μας, έτσι και στον δικό μας Δήμο Λέσβου, λειτουργούμε εδώ και τέσσερα χρόνια, με δική μας ευθύνη, Κοινωνικό Φροντιστήριο, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στα παιδιά των οικονομικά αδύναμων Δημοτών μας και να τους προσφέρουμε ότι λόγω οικονομικής τους αδυναμίας δεν μπορούν οι ίδιοι να προσφέρουν στα παιδιά τους και το κράτος ως όφειλε στους πολίτες του: την εξατομικευμένη διδασκαλία για την ενίσχυση του μαθητή που θέλει να επιτύχει στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.
            Σας γνωρίζω ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργία του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου έχουν φοιτήσει 263 μαθητές, πολλοί εκ των οποίων έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάτι που πιθανόν δεν θα κατάφερναν, αν δεν είχαν  την μαθησιακή στήριξη που προσφέρει η εν λόγω δομή μας, αφού ως γνωστόν, δυστυχώς, και η δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι αταξική και η θεμελιωμένη εκ του Συντάγματος δωρεάν παιδεία δεν υφίσταται στην πράξη.
            Η προσπάθεια δημιουργίας του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου  δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά, εάν δεν είχαμε την πολύτιμη στήριξη εθελοντών εκπαιδευτικών, πολλοί εκ των οποίων είναι άνεργοι.
            Με το παρόν έγγραφο μου, αιτούμαι ως αρμόδια Αντιδήμαρχος, στα πλαίσια ενθάρρυνσης και του εθελοντισμού αλλά και της έμπρακτης ηθικής επιβράβευσης εκ μέρους της πολιτείας, των άνεργων αυτών εκπαιδευτικών, ο χρόνος διδασκαλίας τους στα Κοινωνικά Φροντιστήρια να αναγνωρίζεται τουλάχιστον ως χρόνος προϋπηρεσίας.
            Και λέγω τουλάχιστον, διότι ως γνωστόν χρέος μιας Πολιτείας στα πλαίσια της Δημόσιας εκπαίδευσης που αυτή είναι υποχρεωμένη να παρέχει στους πολίτες, είναι και η δημιουργία θέσεων εργασίας για την υπηρέτηση του σκοπού αυτού.     Δυστυχώς στις μέρες μας και υπό τις καθοδηγήσεις των ταλιμπάν των μνημονίων και αυτή η υποχρέωση της Πολιτείας βρίσκεται στον καλάθι των αχρήστων.
            Ως εκ τούτου και εξ όλων των ανωτέρω, μιας και η ύπαρξη των Κοινωνικών μας Φροντιστηρίων εξαρτάται και από την στήριξη των ανέργων εκπαιδευτικών, ζητώ να εξετάσετε την δυνατότητα αναγνώρισης ως χρόνου προϋπηρεσίας τους, την εθελοντική διδασκαλία τους στις δομές μας αυτές. Θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο στο ήδη υπάρχον ευγενικό τους κίνητρο, της κοινωνικής ευαισθησίας και συνεισφοράς, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να έχουν και την έμπρακτη επιβράβευση της Ελληνικής Πολιτείας, της οποίας την προβληματική λειτουργία προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς ως Δήμος, με τα Κοινωνικά μας Φροντιστήρια.
            Εμείς ως Δήμος κάθε χρόνο με μια λιτή τελετή βράβευσης τους, τους λέμε Δημόσια τις Ευχαριστίες μας για την προσφορά τους στα άπορα παιδιά των Δημοτών μας.
            Μήπως ήρθε η στιγμή και εσείς ως Υπουργείο Παιδείας να κάνετε το ίδιο με μια Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, για την οποία, ίσως και για πρώτη φορά, τόσοι πολλοί πολίτες θα χαρούν;
                                             Διατελώ με Τιμή

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΗ
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Λέσβου
&

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου»