Νίκη ανόδου για τον Διαγόρα στο ντέρμπι μέσα στα Λουτρά- Ισοβαθμία στην κορυφή της Β΄ Τοπικής για ΑΟΜ και Ανδρονικα-Όλα τα αποτελέσματα

Πλούσιο και πολλά γκολ είχε και αυτό το Σαββατοκύριακο στα τοπικά πρωταθλήματα της Λέσβου. Αγωνιστική δράση είχαμε σε Α και Β τοπική Λέσβου.


Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ από τους συνεργάτες μας στο scorelesvos.gr


Α Τοπική- Ρεπορτάζ www.scorelesvos.gr

Η νίκη του Διαγόρα μέσα στα Λουτρά που τον διατήρησε στην κορυφή συνεχίζοντας να έχει το απόλυτο των επιτυχιών μετά από εννέα παιχνίδια, αλλά και οι μεγάλες σε έκταση νίκες του Αιγείρου, του Αιγέα, της Αναγέννησης και του Ατρόμητου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της 9ης αγωνιστικής της Α Τοπικής

Στο ντέρμπι των Λουτρών το γκολ του Τσομπανέλλη στο 80ο ήταν αρκετό για τον Διαγόρα να φύγει με τη νίκη από μια δύσκολη έδρα και να κάνει πλέον όνειρα τίτλου εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις και την αποτελεσματικότητα του. Αντίθετα σε βαθιά κρίση φαίνεται πως βρίσκεται η ομάδα των Λουτρών καθώς υπέστη την τρίτη σερί ήττα της και έχασε πολύ μεγάλο έδαφος στην μάχη της κορυφής. Στην Θερμή ο Αίγειρος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Αρίων Μ. σκοράροντας και πάλι επτά τέρματα. Ο Βλαστέλλης έκανε το 1-0, ο Χατζηβαγιάννης το 2-0, ο Συβρής το 3-0, ο Πουλασιχίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ο Βλαστέλλης και πάλι έκανε το 5-0, ο Χατζηβαγιάννης το 6-0 για να κλείσει το σκορ στο 7-0 ο Βλαστέλλης. Στο Πλωμάρι ο Αιγέας δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Πολιχνίτο κερδίζοντας με 3-0. Ο Χρυσάφης άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, ο Αγκόλι έκανε το 2-0 και ο  Ρενάτο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο τέλος.

Στην Ανεμότια ο Ατρόμητος ξέσπασε κόντρα στον Παλλεσβιακό που παραμένει άποντος και σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Ιντζές έκανε το 1-0 στο τέλος του ημιχρόνου και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί.  Το 2-0 έκανε ο Κριτσωτάκης, ο Ιντζές και πάλι το 3-0, το αυτογκόλ του Κομνηνάκη έκανε το 4-0 για να κλείσει τον δείκτη του σκορ ο Κριτσωτάκης και πάλι διαμορφώνοντας το τελικό 5-0. Τέλος εντυπωσιακό πέρασμα από την Πέτρα έκανε η Αναγέννηση που δείχνει να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση σκοράροντας και πάλι πέντε γκολ. Τάκας, Χατζηκλειδαράς, Νείρος και δυο γκολ ο Συμεών Αφαλωνιάτης, χάρισαν το τρίποντο στην ομάδα της Γέρας.

Στη Μόρια ο Βύρων βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Κεραυνό στην λήξη του ημιχρόνου με γκολ του Βούρου αλλά στην συνέχεια ο Παναγιώτης Βουργουτζής τον οδήγησε και πάλι στην νίκη. Ο έμπειρος επιθετικός ισοφάρισε στο 65ο και στην συνέχεια μέσα σε ένα λεπτό πέτυχε άλλα δυο γκολ χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του. Μάλιστα αυτό είναι το δεύτερο χατ- τρικ που πετυχαίνει μετά από αυτό κόντρα στον Όλυμπο, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως ο Π. Βουργουτζής έχει πετύχει και τα 8 τέρματα της ομάδας του. Από την άλλη ο Κεραυνός προβλημάτισε και πλέον η κατάσταση είναι δύσκολη αφού έχει μείνει στους 4 βαθμούς και στην προτελευταία θέση. Στη Θερμή ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν καλύτερος και πήρε άλλη μια σημαντική νίκη που αποτελεί  ανάσα βαθμολογική. ο Κιούρκος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 40ο, στο 60ο ο Αναιρούσης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ παρακαλώ έκανε το 2-0, οι παίκτες του Μυρογιάννη μείωσαν άμεσα στο 63ο με τον Λυγέλη αλλά λίγο αργότερα ο Μανιός διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 


Αποτελέσματα

Αετός - Διαγόρας                                0-1
Ατρόμητος  - Παλλεσβιακός               5-0
Αιγέας - Πολιχνίτος                            3-0
Αίγειρος - Αρίων Μηθ.                       7-0
Αχιλλέας - Αν/ση Γέρας                      0-5
Βύρων - Κεραυνός 3-1
Οδυσσέας Ελύτης - Όλυμπος 3-1

Η βαθμολογία

σε 9 αγώνες


1. Διαγόρας                     27      28-3
2. Αίγειρος                      23      44-3
3. Αιγέας                         20      20-4
4. Γέρα                            19      21-12
5. Aετός                          18      20-9
6. Βύρων                         13       8-12
7. Αχιλλέας                     13      9-23
8. Αρίων                          10      11-18
9. Πολιχνίτος                  10       8-14
10. Όλυμπος                    9        13-28
11. Ατρόμητος                  9        11-16
12. Οδυσσέας Ε.               7        9-26
13. Κεραυνός                    4        8-24
14. Παλλεσβιακός                 0        7-28



Β Τοπική- Ρεπορτάζ www.scorelesvos.gr

Στα Παράκοιλα ο Ανδρονικάς είχε την ουσία και κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη έτσι όπως κύλησε η αναμέτρηση με τα Λιονταράκια και να ισοβαθμεί στην κορυφή με τον ΑΟΜ που επίσης νίκησε το πρωί 3-0 τον Παπανικολή Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισαν τα μεγάλα σε έκταση σκορ που πέτυχαν ο Αλκιβιάδης 6-2 την τραγική Φίλια, καθώς και το 5-3 του Αστέρα Ιππείου με τον ΑΟ Βασιλικών. Σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο πήρε ο Αίαντας στην έδρα της Προοδευτικής 1-2, και τέλος χωρίς νικητή τελείωσε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Δαφίων με την Δόξα1-1 στην 6η αγωνιστική.

Στα Παράκοιλα  ο Ανδρονικάς αποδείχθηκε καλύτερος των Λιονταριών, καταφέρνοντας να πάρει την νίκη με 3-0, αφού προηγήθηκε στο ημίχρονο με 3-0. Ο Μάκης Σαμπάνης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για να ακολουθήσουν άλλα δύο από τον Μίμη Κουτλή με απευθείας κτύπημα φάουλ και του Χρήστου Κουτλή με κοντινό σουτ που διαμόρφωσαν το δίκαιο και άνετο 3-0.

Στο Κ. Τρίτος ο Αλκιβιάδης μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι το οποίο ήταν μόνο στα χαρτιά με τη Φίλια 6-2,  δίνοντας χαρά στους φίλους του. Τραγική χωρίς αρχή μέση και τέλος παρουσιάστηκε η Φίλια η οποία με την εμφάνιση της χάλασε την καλή εικόνα που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Έκανε ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο όπου δέχθηκε τέσσερα γκολ και όταν στην συνέχεια ο Σπύρου άλλαξε το σύστημα και το έκανε πιο επιθετικό η ομάδα μείωσε σε 4-2, όμως πλέον ήταν πολύ αργά.

Στο 10' ο Κατραμάδος με σουτ έδωσε το προβάδισμα και δέκα λεπτά μετά ο Μαρίνος Ανηφόρου τα διπλασίασε. Στο 25' ο Ζήσης ανέβασε περισσότερο το σκορ και λίγο πριν το τέλος πάλι ο Ανηφόρου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας το 4-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με πέναλτι που κέρδισε ο Κούκος και μετέτρεψε σε γκολ ο Χιώτης και ακόμη πιο πολύ με απευθείας χτύπημα φάουλ από τον Κατσιάνο. Το παιχνίδι ισορροπήθηκε,  όμως το φινάλε επιφύλαξε δύο ακόμη γκολ για τους παίκτες του Αλκιβιάδη, όταν οι αντίπαλοι βγήκαν μπροστά να ισοφαρίσουν. Στο 90' με τον Παλαμίδα έκαναν το 5-2 και στο τελευταίο λεπτό ο Γονιδέλλης ο οποίος είχε και δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό 6-2. Δοκάρι με τον Κούκο είχε και η Φίλια.

Δίκαιη μοιρασιά στο Κ. Κεντέρης από Απόλλωνα και Δόξα 1-1 σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε φάσεις και το αποτέλεσμα του κρίθηκε στην εκπνοή. Με πέναλτι του Βελούτσου το οποίο πήρε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Κυριαζή, η Δόξαπήρε το προβάδισμα έχοντας την κατοχή και δύο καλές στιγμές που δημιούργησε. Στην συνέχεια ο Απόλλωναςανέβασε την απόδοση του, πίεσε, είχε καλές στιγμές και αυτός και η πίεση που άσκησε στην αντίπαλο του του βγήκε στο τέλος με σκόρερ τον Καραμήτρο. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με τους Μαρμάρου, Θεοδωρίδη και η Δόξαμε τον Χρήστου.

Ο Αίας πήρε σπουδαίο τρίποντο στην έδρα της Προοδευτικής, νικώντας με 2-1  και εξέπληξε με την απόδοση του. Ο νικητής κατάφερε με την συμπλήρωση 20' να ανοίξει το σκορ με σουτ από τον Βαλσάμη και να διπλασιάσει  τα τέρματα του με τον Καδή. Στο τέλος του ημιχρόνου αποβλήθηκε  ο Γιακαλής με β΄κίτρινη και ο φιλοξενούμενος έμεινε με παίκτη λιγότερο στο υπόλοιπο του αγώνα. . Η Προοδευτική έδειξε επιθετικές αδυναμίες, οι παίκτες της κυνήγησαν το γκολ και τα κατάφεραν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά από τον Λαζαρίδη. Ο νικητής είχε δοκάρι με τον Παράσχου.

Μετά από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Ιππείου ανέβασε στροφές και μπόρεσε και πήρε  νίκη με 3-5 στην έδρα των Βασιλικών ανεβαίνοντας στην βαθμολογία. Η ομάδα του Θοδωρή Παπαδημητρίου απέδωσε καλό ποδόσφαιρο με τους παίκτες του να βλέπουν την μπάλα σε κάθε καλή τους ενέργεια να καταλήγει στα δίχτυα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Αστέρα ο Άριελ Γκέκα, ο οποίος σημείωσε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας του και ήταν μια μόνιμη απειλή για την εστία τον γηπεδούχων. Το άλλο γκολ του νικητή σημείωσε ο Καράμπελας, ενώ οΑντωνέλλης για λογαριασμό του ΑΟ Βασιλικών που παραμένουν ακόμη χωρίς βαθμό, πέτυχε δύο γκολ και το άλλο οΖαφειρίου οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 3-5.


Τα αποτελέσματα

6η αγωνιστική


ΑΟΜ - Παπανικολής          3-0
Ανδρονικάς - Λιονταράκια 3-0
Αλκιβιάδης - Φίλια             6-2
Προοδευτική - Αίας            1-2
Απόλλων Δαφίων - Δόξα    1-1
ΑΟΒ - Αστέρας Ιππ.            3-5


Η βαθμολογία

σε 6 αγώνες

1. Α.Ο.Μ             16     14-6
2. Ανδρονικάς      16    14-6
3. Ακιβιάδης        13    12-5
4. Φίλια                13    21-15
5. Αστέρας Ιππ.    10    12-8
6. Αίας                    9     5-8
7. Προοδευτική      7     5-12
8. Δόξα                   7   12-7
9. Απόλλων Δαφ.   7   14-17
10.Λιονταράκια      3    5-15
11.Παπανικολής     3    2-14
12.ΑΟΒ                  0    5-24