Σε άλλο πλανήτη ζει ο Μουζαλας- Μια ειδυλλιακή κατάσταση παρουσίασε μιλώντας σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Σε άλλο πλανήτη ζει ο Μουζαλας


Μια ειδυλλιακή κατάσταση παρουσίασε μιλώντας στην εκδήλωση "Φιλόξενες πόλεις για τους πρόσφυγες" ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Είπε ότι το κράτος έδρασε γρήγορα στην Ειδομένη και μάλιστα τη συνέκρινε με το Καλαί της Γαλλίας, λέγοντας ότι εκεί χρειάστηκαν επτά χρόνια ενώ εδώ μόνο δυο μήνες!

Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στα νησιά μας και ότι δοκιμάζονται. «Χάσαμε στο να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα των προσφύγων και των κατοίκων. Πήραμε πολλά συγχαρητήρια» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μας κολακεύουν τα συγχαρητήρια αλλά δεν μας αρκούν.

«Αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη είτε μέσω της μετεγκατάστασης είτε οικονομική δεν θα πάμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Ζητάμε η Ευρώπη και η Τουρκία να τηρήσουν την συμφωνία που υπέγραψαν. Μας είχαν υποσχεθεί 33.000 θέσεις και έχουν πάρει μόνο 3.000! Να σταματήσει η υποκρισία! Έχουν δεχθεί μόνο 90 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Διαφωνούμε ριζικά με την έννοια της ευέλικτης αλληλεγγύης» πρόσθεσε και επεσήμανε πως «ζητάμε την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνη της η Ελλάδα. Σηκώσαμε δυο φορές αεροπλάνα για το Πακιστάν και δεν μας δέχθηκαν. Κάναμε πολλά λάθη αλλά κουτσά στραβά τα καταφέραμε», είπε ο υπουργός. «Αν εσείς έχετε να μας πείτε 100 λάθη που κάναμε, εγώ θα σας πω 200!», κατέληξε.

Στην ίδια εκδήλωση το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Παίρνοντας το λόγο, ο ΠτΔ ζήτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο προσφυγικό και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ως Έλληνες θέλουμε να πούμε στους εταίρους μας ότι πρέπει να κάνουν το αυτονόητο και η Unesco πρέπει να απατήσει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να μας βοηθήσουν», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.



Πηγη newsit.gr