Συνάντηση Προβληματισμού με θέμα: «Συμμετοχή, Δίκτυα, Αποκέντρωση» στην Μυτιλήνη

Συνάντηση Προβληματισμού με θέμα: «Συμμετοχή, Δίκτυα, Αποκέντρωση» στην Μυτιλήνη


Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  Βορείου Αιγαίου, συνδιοργανώνουν  Συνάντηση Προβληματισμού με θέμα: 

«Συμμετοχή, Δίκτυα, Αποκέντρωση», τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 μμ,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,  οδός Μικράς Ασίας 2, στη Μυτιλήνη.

Η Συνάντηση Προβληματισμού  θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προσυνεδριακών ημερίδων που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στην Αθήνα από 15 έως 17/12/2016, εν όψει του Επιστημονικού συνεδρίου:

«Κοινωνική και Πολιτική Εκπροσώπηση, Προκλήσεις και Προοπτικές στη Δημοκρατία του 21ου Αιώνα».

Συντονιστής  στην εκδήλωση θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Γιάννης Γιαννέλλης –Θεοδοσιάδης.

Παρεμβαίνουν:

Καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου  με θέμα: «Συμμετοχική Δημοκρατία και Ευρωπαϊκή Δημοκρατία».

Σωτήρης Χτούρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: «Τα δίκτυα των Ευρωπαίων εθελοντών στην διοργάνωση του έτους: Θεσσαλονίκη ΕυρωπαΪκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014.(Youth Capital 2014) και ο ρόλος που έπαιξε στα σημερινά δίκτυα των εθελοντών στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Δημήτρης Παπαγεωργίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: «Αλληλεγγύη, πρακτικές και εννοιολογήσεις  της τοπικής κοινωνίας  της Λέσβου, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής  ή προσφυγικής ροής από το 2015 μέχρι σήμερα (2016).

Οι  Αν. Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου:

Μιχάλης Ψημίτης,   

Στράτος Γεργούλας,

Νίκος Ναγόπουλος, με θέμα: «Προσφυγική κρίση και Δημόσιες Υπηρεσίες στη Λέσβο (2015-2016): Οι ελαστικές πρακτικές  των δημόσιων υπηρεσιών ως αντίδοτο στη γραφειοκρατική αντιμετώπιση του  προσφυγικού.

Γιώργος Σιδηρόπουλος,  Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ελληνική διασπορά –Ελληνικό κράτος, συνέχειες και ασυνέχειες»


Η είσοδος  θα είναι ελεύθερη.