Με το μεγάλο ντέρμπι Λουτρά-Διαγόρας να ξεχωρίζει σήμερα η 9η αγωνιστική στην Α΄ Τοπική-Σπουδαία παιχνίδια και στην Β΄

Το μεγάλο ντέρμπι του Αετού με τον Διαγόρα δεσπόζει από το πρόγραμμα της Α’ Τοπικής το Σαββατοκύριακο και κλέβει την παράσταση.


Οι γηπεδούχοι μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με 6 νίκες, υπέστησαν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές δυο σερί ήττες και μάλιστα η μια μέσα στη Γέρα με το βαρύ 5-1 και ουσιαστικά παίζουν με την  πλάτη στον τοίχο, αφού σε ενδεχόμενη νέα ήττα θα μείνουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου ουσιαστικά.

Από την άλλη ο Διαγόρας είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο, μετρά 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και θέλει να φύγει με τρίποντο και από τα Λουτρά, την πιο δύσκολη έδρα που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα. Αν τα καταφέρει, τότε βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την  πρώτη θέση και γίνεται το μεγάλο φαβορί. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αίγειρος λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στον Αρίωνα Μ. στη Θερμή, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Αιγέα που θα φιλοξενήσει τον Πολιχνίτο.

Η Αναγέννηση θα πάει στην Πέτρα να παίξει με τον Αχιλλέα σε ένα δύσκολο παιχνίδι για αυτήν, ενώ ο Ατρόμητος στην Ανεμότια περιμένει πώς και πώς τον Παλλεσβιακό ώστε να κερδίσει και να ανασάνει βαθμολογικά, με την ομάδα της Μυτιλήνης να αναζητά εναγωνίως τους πρώτους της βαθμούς.  Την Κυριακή στη Μόρια ο Βύρων θα φιλοξενήσει τον Κεραυνό, σε ένα οριακό και για τις δυο ομάδες παιχνίδι, που είναι και γειτονικό ντέρμπι, ενώ την ίδια ώρα ο Οδυσσέας Ελύτης θα φιλοξενεί στην Θερμή τον Όλυμπο αναζητώντας νίκη – ανάσα για την συνέχεια.

Α’ Τοπική – Σάββατο 26 Νοεμβρίου 15:00

Αετός – Διαγόρας
Αχιλλέας – Αναγέννηση
Ατρόμητος – Παλλεσβιακός
Αίγειρος – Αρίων Μ.
Αιγέας – Πολιχνίτος
Βύρων – Κεραυνός (Κυριακή)
Οδυσσέας Ελύτης – Όλυμπος (Κυριακή)

Στο Κάτω Τρίτος το ενδιαφέρον

Στο Κάτω Τρίτος εστιάζεται το ενδιαφέρον της αγωνιστικής στην Β’ Τοπική την Κυριακή. Εκεί ο Αλκιβιάδης θα υποδεχτεί την Φίλια, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στο κατώφλι της κορυφής και να θέλουν να παραμείνουν στο κυνήγι του Μεσοτόπου. Οι πρωτοπόροι την Κυριακή το πρωί θα φιλοξενήσουν τον Παπανικολή στο γειτονικό ντέρμπι και θέλουν άλλη μια νίκη ώστε να παραμείνουν στην πρώτη θέση. Ο Ανδρονικάς έχει τον πρώτο λόγο με αντίπαλο τα Λιονταράκια, η Προοδευτική θα φιλοξενήσει τον Αίαντα και θέλει μόνο νίκη, ενώ στην Καλλονή ο Απόλλων Δαφίων στο ντεμπούτο του Νίκου Μάτα στον πάγκο του, δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.

Τέλος στα Βασιλικά , η τοπική ομάδα «καίγεται» για νίκη κόντρα στον Αστέρα Ιππείου, ο οποίος αναζητά διπλό που θα τον φέρει ψηλότερα.

Β’ Τοπική – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 15:00

Μεσότοπος – Παπανικολής (11.00)
Βασιλικά – Αστέρας Ιππείου
Απόλλων – Δόξα
Προοδευτική – Αίας
Αλκιβιάδης – Φίλια
Ανδρονικάς – Λιονταράκια
Γ’ Τοπική Σάββατο 26 Νοεμβρίου
Ταξιάρχης – Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας (εξ αναβολής)


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ Σ. Τσιντωντας