Έτοιμες οι νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Καλλιθέα Μυτιλήνης- Στις 9 Δεκεμβρίου μετακομίζουν 130 φοιτητές

Έτοιμες οι νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Στις 9 Δεκεμβρίου, αναμένεται να μετακομίσουν στις νεόδμητες φοιτητικές εστίες της Μυτιλήνης, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκονται στην Καλλιθέα, απέναντι από το κτίριο των Επαγγελματικών Λυκείων, σε οικόπεδο δωρεάς του Κληροδοτήματος «Δ. Ραπτέλλη».

Το κτίριο με τις τρεις πτέρυγες ολοκληρώθηκε και πριν από μερικές ημέρες τοποθετήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός και η επίπλωση.

Οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν, η σύνδεση με το δίκτυο τηλεφωνίας και ιντερνέτ, καθώς και η σύνδεση με το δίκτυο του δήμου για ύδρευση και αποχέτευση, τακτοποιήθηκαν και πλέον οι φοιτητικές εστίες Μυτιλήνης αναμένουν τους 130 φοιτητές.

Όπως αναφέρει η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης Προγραμμάτων και Δικτύων Κατερίνα Φωτιάδου, η μικρή καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα οι ιδιοκτήτες των δωματίων που νοίκιαζαν μέχρι πρότινος δωμάτια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν, οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που μισθώνουν δύο μήνες πριν από την λύση της μίσθωσης.

Την ίδια ώρα, λόγω του ότι οι 130 κλίνες δεν επαρκούν για να καλύψουν συνολικά τις ανάγκες των φοιτητών που δικαιούνται φιλοξενία στην εστία, το Πανεπιστήμιο προχώρησε ήδη σε σχετικό διαγωνισμό για τη μίσθωση 35 ακόμη μονόκλινων δωματίων για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν».

Οι φοιτητικές εστίες, που η ανέγερση ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του 2014, αποτελούνται από τέσσερα κτίρια, με υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, συνολικής επιφανείας ωφέλιμων χώρων περίπου τα 3.800 τμ. Ειδικότερα οι χώροι διημέρευσης καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια περίπου 2.150 τμ, ενώ οι χώροι κοινωνικού τομέα αντίστοιχη επιφάνεια 630 τμ.

Τα τρία κτίρια είναι αμιγώς δωμάτια φοιτητών, αλλά υπάρχουν και κοινόχρηστοι χώροι, όπως κουζίνα, χώρος συνάντησης, υποστηρικτικοί χώροι στα υπόγεια κ.λπ. Το τέταρτο κτίριο, θα περιλαμβάνει ορισμένα μονόκλινα δωμάτια και κάποια διαμερίσματα έως δύο δωματίων, που θα προορίζονται για παντρεμένους φοιτητές ή επισκέπτες, καθώς και γραφεία διοίκησης, ιατρείο, μίνι μάρκετ, χώρο υποδοχής, χώρο συγκέντρωσης και χώρο πολλαπλών χρήσεων για διαλέξεις, εκθέσεις κ.λπ.

Πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ