Και σήμερα συνεχίστηκε ο περίπλους της Λέσβου από τον 15χρονο Ανδρόνικο-Το υπόλοιπο μέρος θα συνεχιστεί τα Χριστούγεννα

Περίπλους της Λέσβου από Ανδρόνικο


Όπως ανακοινώσαμε σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου, ο Ανδρόνικος θα συνέχιζε τον περίπλου της Λέσβου σήμερα, Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Όμως η πρόβλεψη πολύ κακών καιρικών συνθηκών  για ιστιοπλοΐα, ιδιαίτερα με τόσο μικρό σκαφακι, καθώς και οι σχολικές του υποχρεώσεις (που δεν του επιτρέπουν να περιμένει ευνοϊκότερες συνθήκες), αναγκάζεται να αναστείλει την ολοκλήρωση του περίπλου για τις διακοπές των Χριστουγέννων.  

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του περίπλου.

. Κατά τις δύο τελευταίες μέρες (5και 6 Νοεμβρίου) επισκέφθηκε τις δομές της Μόριας και του Καρατεπέ όπου συναντήθηκε με παιδιά και νέους πρόσφυγες και  ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί  Συναντήθηκε επίσης με ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.   

Ο Ανδρόνικος ευχαριστεί τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, χωίς την βοήθεια του οποίου θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσει την πρωτοβουλία του. Εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες του  στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ για την ευρεία δημοσιότητα  που έδωσαν στην πρωτοβουλία του αυτή, καθώς και όλους όσοι τον στήριξαν αυτές τις μέρες.

Θέλει να πιστεύει ότι το μήνυμα που έστειλε με την πρωτοβουλία του αυτή θα ακουστεί: και θα έχει αποτελέσματα.

- Να πεί ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες δεν είναι εχθροί μας αλλά συνάνθρωποί μας,  κυνηγημένοι από τον πόλεμο και την πείνα, που άφησαν χιλιάδες νεκρούς στην Μεσόγειο. Χρειάζονται και αξίζουν την αλληλεγγύη μας.

- Να προβάλει το έργο της οργάνωσης νέων: "Jougend Rettet" (Η Νεολαία Σώζει), της οποίας ο Ανδρόνικος είναι το νεότερο μέλος.  Η Jougend Rettet με ένα ψαροκάικο κατάλληλα εξοπλισμένο και αφετηρία τη Μάλτα σώζει ναυαγούς μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής. Ο Ανδρόνικος ζητά από την κοινή γνώμη της Γερμανίας, της Ελλάδας και γενικότερα της Ευρώπης να βοηθήσει ηθικά και οικονομικά την οργάνωση αυτή, για να μπορέσει να συνεχίσει το τόσο σημαντικό έργο της.

-          Να προβάλει την όμορφη Λέσβο, που σήκωσε το κύριο βάρος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό τα τελευταία χρόνια και που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί για να απολαύσει την ομορφιά της φύσης της, τον πλούσιο και πανάρχαιο πολιτιστικό πλούτο της και τη ζεστή φιλοξενία της.

Καλεί επίσης την νεολαία και όλους τους ανθρώπους να κλείσουν τα αυτιά τους στα ρατσιστικά και ξενοφοβικά κηρύγματα με πρόσχημα τον ερχομό αυτών των δύστυχων θυμάτων του πολέμου και της πείνας και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς πολέμου, πείνα και προσφυγιά..


Μυτιλήνη, 6/10/2016