ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύονται οι φωτιές στην Λέσβο έως 15/11 λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από την παρατεταμένη ανομβρία

Σας γνωρίζουμε ότι εγκρίθηκε από τον  ασκών  καθήκοντα Γενικού  Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου η Πυροσβεστική Διάταξη 2 /2016 του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, που έχει ως εξής:


1. Από 01-11-2016 έως και 15-11-2016 α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι  λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από την παρατεταμένη ανομβρία, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

2. Επιτρέπεται όμως μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5της 9 /2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9Α /2005 όμοια (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1554).

3. Η Υπηρεσία μας επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμης, διαδικασίας που προβλέπεται για την παράβαση της παρούσας, παρακαλεί για την πιστή εφαρμογή αυτής.


4. Μετά από σχετική άδεια των Π.Υ. η καύση θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες έως Ω/10:00 και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).