Περίπλους της Λέσβου με μήνυμα Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς-Συνεχίζει την προσπάθεια του ο 15χρονος Α. Κορακας (pics)

Για τέταρτη μέρα σήμερα ο 15χρονος Ανδρόνικος Κόρακας - Κοντός συνέχισε τον περίπλου της Λέσβου, με το μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος (τύπου optimist) σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.


Ξεκίνησε από το Μόλυβο τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, με τις ευχές του π. Δημάρχου Μολύβου Κώστα Δούκα (τον επισκέφτηκε στον σπίτι του πριν ξεκινήσει).

Όπως δήλωσε ο Ανδρόνικος η πρωτοβουλία του αυτή έχει τριπλό στόχο:

- Να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης διακηρύσσοντας ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί μας. Είναι συνάνθρωποί μας, κυνηγημένοι από την πείνα και τον πόλεμο και χρειάζονται και αξίζουν την αλληλεγκύη μας.

- Να προβάλει το έργο της οργάνωσης νέων: "Jougend Rettet" (Η Νεολαία Σώζει), της οποίας ο Ανδρόνικος είναι το νεότερο μέλος.  Η Jougend Rettet με ένα ψαροκάικο κατάλληλα εξοπλισμένο και αφετηρία τη Μάλτα σώζει ναυαγούς μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής. Ο Ανδρόνικος καλεί την κοινή γνώμη της Γερμανίας, της Ελλάδας και γενικότερα της Ευρώπης να βοηθήσει ηθικά και οικονομικά την οργάνωση αυτή, για να μπορέσει να συνεχίσει το τόσο σημαντικό έργο της.

- Να προβάλει την όμορφη Λέσβο, που σήκωσε το κύριο βάρος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό τα τελευταία χρόνια και που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί για να απολαύσει την ομορφιά της φύσης της, τον πλούσιο και πανάρχαιο πολιτιστικό πλούτο της και τη ζεστή φιλοξενία της.
Κατά τις δύο αυτές ημέρες ο Ανδρόνικος πραγματοποίησε με το σκαφάκι του τη διαδρομή Μόλυβος - Συκαμνιά (1η Μέρα) και Σκάλα Συκαμνιάς - Θερμή (2η Μέρα).

Συγκινητική ήταν η υποδοχή του Ανδρόνικου στη Σκάλα Συκαμνιάς από ψαράδες, εθελοντές καθώς και ομάδα ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στη Λέσβο.

Την τέταρτη ημέρα, σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου Ο 15χρονος έφτασε περίπου στις 13:00 στο λιμάνι της Μυτιλήνης στην περιοχή Φανάρι (ΣΕΑΛ).

Τις επόμενες ημέρες ο Ανδρόνικος θα συνεχίσει τον περίπλου με τελικό προορισμό το Μόλυβο.


Ο περίπλους αυτός γίνεται με την ουσιαστική βοήθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης, ο οποίος διέθεσε το μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος , τον προπονητή του Νίκο Παρίντα, που συνοδεύει τον Ανδρόνικο με το φουσκωτό του ομίλου.