ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «Παράταση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης VISA σε υπηκόους Τρίτων Χωρών»

 ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «Παράταση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης VISA σε υπηκόους Τρίτων Χωρών»


Κύριε Υπουργέ,

              Πιστεύουμε πως είναι πλέον εμφανή σε όλους τα τεράστια προβλήματα που τα μέλη μας αντιμετωπίζουν εξ αιτίας του υπερβολικά μεγάλου αριθμού προσφύγων που το νησί μας έχει δεχθεί, άλλωστε αυτά πλέον αποτυπώνονται σε επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για προβλήματα που δυστυχώς είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα επιδεινωθούν κατά τη χειμερινή περίοδο και στα οποία δε μπορούμε να αντεπεξέλθουμε μόνοι μας. Η συνδρομή της Πολιτείας κρίνεται απαραίτητη. Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης κι ενίσχυσης των μελών μας, των εργαζομένων μας καθώς κι όλων των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και των κατοίκων του νησιού μας.

              Κατά τις προηγούμενες τουριστικές περιόδους, ξεκινούσε από τις αρχές Απριλίου (τυπικά από 1ηςΑπριλίου) το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων Χωρών προερχόμενους απ’ την Τουρκία για τουρισμό. Κατά το τρέχον έτος το εν λόγω πρόγραμμα καθυστέρησε δυόμιση μήνες να ξεκινήσεις (ξεκίνησε την 17η Ιουνίου), με αποτέλεσμα να χάσουμε (κι απ’ αυτή την αιτία) σημαντικό αριθμό τουριστών, που επαναπροσδιόρισαν τις διακοπές τους σε άλλους προορισμούς.
             Ασφαλώς δε μπορούμε να πάμε το χρόνο πίσω, ωστόσο σε μια περίοδο που τα μέλη μας κάνουν ό,τι μπορούν για να προσελκύσουν πελάτες, μειώνοντας αισθητά τις τιμές τους, παρά τις καλπάζουσες αυξήσεις όλων των Τιμολογίων (Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τραπεζών, Συγγενικών Δικαιωμάτων. Ναύλων, Προστίμων, Υπέρ τρίτων επιβαρύνσεων κλπ), με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ούτε το κόστος λειτουργίας τους, καθιστάμενες οι μονάδες τους  μη βιώσιμες, η ισόχρονη τουλάχιστον, παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου (συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των εορτών της Πρωτοχρονιάς κλπ), θα κινείτο στη σωστή κατεύθυνση.

             Εκτιμούμε πως πρόκειται για ένα λογικό και δίκαιο αίτημά μας, που μπορεί να γίνει αποδεκτό.

             Προσβλέπουμε στην άμεση προσωπική σας παρέμβαση, με την προσδοκία να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ

Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ